Thursday, 26 July 2012

Saya kembali sebagai seorang...?


Assalammualaikum ..
Alhamdulillah, akhirnya niat saya untuk update blog tersayang ini terlaksana juga. Saya tak pernah lupakan dunia blog, buktinya setiap hari saya akan buka blog saya..hehe tapi updatenye tidak.
Oh ya! Entri terakhir dalam blog saya berkenaan tawaran sambung belajar di Politeknik.. tetapi saya tolak tawaran tersebut sebab saya dapat tawaran daripada UiTM Machang,Kelantan. Jadi sekarang saya nak tukar pangkat, saya bukan lagi budak lepasan SPM tetapi saya sudah upgrade menjadi student uitm.

Saya bersyukur sangat-sangat bila mendapat tempat di Uitm sebab bukan mudah untuk berada di sini, ada beberapa kenalan saya yang tidak berpeluang melanjutkan pelajaran sedangkan keputusan SPM mereka jauh lebih hebat. Saya tak mahu persoalkan perkara ini,maklumlah saya tiada kepakaran dalam hal ini. Apa yang boleh saya simpulkan ini rezeki masing-masing, jangan bersedih kerana setiap orang ada peluang untuk peroleh kejayaan,tetapi dengan jalan yang berbeza.



Dekat UiTM Machang,Kelantan ni saya mendapat course pilihan saya, iaitu Diploma in Information Management. Ok, saya nak bagi tahu ni…bahawa saya sudah dapat biasakan diri di negeri orang :D


p/s : Next entri saya akan ceritakan pengalaman saya untuk biasakan diri dengan dialek Kelate…huhu ;)

5 comments:

Fara Ada said...

tahniah dik... :)
akak pun ex uitm and skg dikira alumni uitm hehe..
tp akak uitm arau dan s.alam..
alhamdulillah xdapat jauh sgt sampai ke machang tu..
all the best!
skg dah jadik budak kampus..
bukan budak sekolah lg..
cara edup dah berbeza...
hehe

Zahirah Dzulkifli said...

Congrates dik! Selamat hari raya! Hehehe. Dulu akak dapat offer sana, tapi serius akak tolak. Hahaha. Asyik asyik Sains Komputer. Agak keboringan di situ. So, akak pilih yang lain. Kalau tak, kita dah satu U! Eh. Hoho

Hafizin Jamil said...

negeri sape la tu..haha

Nur Najwa said...

negeri awak laaaa ~~~ hehe

Ubaidullah Jaafar said...

dulu saya ex PMM ,, sekarang da study kat UTHM ,, gud luck yeee =)

There was an error in this gadget