Tuesday, 30 August 2011

Hari Raya Aidilfitri (1 syawal)







Hai ,

 Pada pagi raya , saya serta keluarga telah berkumpul di rumah emak (panggilan untuk nenek saya) ... mood berhari raya saya agak down sikit sebab jerawat tumbuh secara beramai-ramai di muka saya....memang dia nak join sesi bergambar saya !!!

TAK PERCAYA? sila lihat gambar di bawah ;





Ok!! Hari ini dekat rumah emak tak ramai ... sebab ada pak cik dan mak cik yang balik pada malam or hari ke tiga raya... jadi gambar keluarga sikit je la.... huhu , gambar abang saya pun tak ada.... sebab dia datang lambat ! sesi bergambar dah habis baru datang,... nasiblah...hehe

 Tema keluarga saya ialah super hot n spicy !! haha lebih-lebih je..



Abang tak ada dalam gambar










Baju kelabu : Emak
Baju biru : keluarga mak lang













yang baju kelabu sebelah itu Acu..
Inilah emak dan adik beradik Ummi saya....
Tapi kurang 4 orang lagi iaitu 
Mak Cik Ila , Cik Ujang , Mak Ngah dan Cik Akis


Tak apalah pasal kualii gambar tu.... haha malas nak buat sebarang editing ,,,,jujur saya ak pernah edit gambar... hehe semua bergantung kepada pencahayaan aje,...zaman saya ada FB dulu...rajinlah saya edit gambar...

Yang penting memori ini tersemat kemas di dalam ingatanku....





Oh.... Cakap pasal duit raya pulak... saya beruntung sebab semua orang masih ingat saya... hehe
Ayah dah bagi duit semalam.... tak pakai ang pau pun....memang tak surprise kan?? jadi saya terus simpan dalam purse saya...





Cuba teka RM berapa....

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=



 Sudah... malas nak jeng...jeng...jeng... hehe





 Ayah bagi duit raya RM100 =D








Dapat banyak duit raya....



Macam dapat banyak je kan...haha padahal ada yang boleh dapat 20 ang pau pada raya pertama ....macam masa saya kecil dulu.... Tapi sekarang tak lagi....huhu





Insyaallah malam ni beraya di ampang pula.... 




Monday, 29 August 2011

Penat , tetapi Happy !


Hai ,

Seperti yang sedia maklum ...Insyaallah , hari esok kita akan menyambut perayaan .. semestinya saya sabar menunggu (hehe)

Alhamdulilah... segala persiapan untuk menyambut Hari Raya tahun ini beres mengikut perancangan...

Baju serta kasut raya ,, semua sudah lama saya beli ..tak silap saya minggu pertama puasa lagi..kiranya tidaklah saya dan keluarga lelah sangat pada saat-saat akhir..

Rumah sudah pun bertukar warna lebih kurang minggu kedua puasa..berserilah sikit rumah ...walaupun rumah ini tak lah bertukar menjadi seperti Istana....saya tetap puas hati.. =D terima kasih kepada Cik Ujang serta isterinya , sebab tolong cat rumah kitorang.... hasilnya memuaskan... =)

Kuih raya dan kerepek Ummi order je , jadi tak lah penat menapak sana sini....Dulu Ummi banyak beli dekat kedai... Yang menemankan Ummi , semestinya saya.. Bayangkan , untuk pilih 1 jenis kuih oleh makan masa 30 min tau....



(Elle Fanning)
Nak duit raya lebih tahun ni boleh(buat muka sikit)... hehe






Hari ini .... fuhhh! 100% saya dan Ummi penat.... sebab masak lauk untuk pagi raya nanti.... Juadah yang kitorang masak ialah... Rendang daging , kuah kacang , lodeh dan kari ayam.... makan lah dengan nasi himpit dan lemang (ummi order 5 batang lemang dengan kawan dia) .... Saya suka lemang !

Lagi 1 , hari saya dah jadi seperti orang yang berkerja di kedai Dobi... saya basuh semua ..... baju raya ...entah berapa pasang saya tak ingat , ..hehe minta-minta tak hujanlah... kalau tidak pakai baju raya tahun lepas je lah... hehe

OHHH.... buat Izaruddin yang susah nak pilih baju raya.... biar saya tolong awak nak?? hehe
= semalam Izaruddin mesej saya , dia kata pening... tak tahu nak beli baju yang , mana satu.... kesian sampai tension dia... hehe Kalau saya ada masa nanti kita shopping sama-sama ok?  Shopping time raya pun boleh... hehe dengan syarat ajak Ummi saya sekali ok kan.. =D


Selamat Hari Raya









Saturday, 27 August 2011

Saya Bukan Kaki Shopping...

Pakai baju adik saya...hehe





 Hai ,

Jom menjamu pendengaran dengan lagu falling in love dari CT nak ? Eh sekarang da masuk mood raya , apa kata dengar lagu nazam lebaran or apa-apa lagu raya....(apa-apa menunjukkan tanda bahawa saya tidak berapa arif mengenai tajuk lagu raya, yang saya tahu nyanyi je...)


BUT!! Saya suka sangat-sangat-sangat-sangat lagu raya
Sepasang Kurung Biru nyanyian Khairil Johari Johar
- saya minat lagu ni dalam 2 tahun lepas , sebab tertarik dengan intro yang cukup mendayu -dayu....
huiii menyentuh kalbu tau..



Cantikkan kak CT saya =D
(perasan dia jadi kakak saya)



Siapa tahu lagu kat atas ni??? 
semua orang mesti tahu kan..... saya yang muda pun tahu ...bangga cikit..hehe
 hmm saya memang suka lagu raya yang menyentuh perasaan... =)




OHH saya dah lari dari tajuk nampaknya... =D
Tak pelah...(silap diri sendiri , tak ape...hehe)

Berbalik kepada tajuk ,
Malam semalam , kawan sekelas saya ada buat majlis makan-makan... nama dia fasya...

ok, saya dan kawan-kawan rapat sudah janji untuk menghadiri jemputan tersebut.....

Tapi pada saat-saat akhir saya terpaksa cancel untuk hadir ke majlis , sebab ayah ajak keluar shopping ...

oh sedihnya saya sebab mungkir janji dengan mereka...

hmmm nak buat macam mana , ayah ajak shopping... kenalah ikut =D

Memandangkan saya dan keluarga keluar jam 9.45 malam , saya ingatkan jalan untuk ke Jusco AEON Bukit Tinggi sesak.... huuuuu nasib baik tak berapa sesaklah..... walaupun kenderaan banyak sepanjang jalan raya..tapi masih boleh bergerak lagi... Lega wawa...hehe

Sampai jusco ayah dan umi terus pergi ke tenpat beg tangan... saya pulak ikut jela belakang.... hehe
malam itu saya tak boleh gunakan kaki shopping saya untuk ke sana sini ... sebab butik-butik dah nak tutup... Jusco je buka sampai 12pm....

Saya agak jeles tengok beg tangan pilihan umi cukup nice dan glam...saya pun terus ke rak purse and wallet... dan menyambar 1 !!!! hahaha perbuatan saya telah mempengaruhi umi dan adik.... masing-masing cari design yang berkenan di hati... hehe...

Tahu tak...................... kitorang kena beratur panjang! walaupun masa tu waktu agak lewat ....

p/s ; I LOVE YOU....
(apa-apa aje....)





SELAMAT HARI RAYA SEMUA





Thursday, 25 August 2011

Kegembiraan...


Hai,
Saya nak tanya , hari ni siapa Happy !! 
Sila kenyit mata...hehe






Kenapa saya happy?

- setiap hari kena happy , kalau tak cepat tua... muka kedut seribu.. siapa susah?? Diri sendiri juga..

Please serious boleh?

- ok.. saya happy sebab esok last sekolah... lepas tu dapat cuti.... =D

Berapa lama cuti?

- sekejap je... 1 minggu... tapi bukan boleh beraya sakan.. buka sekolah je , dah kena ambil trial SPM.. sedih....





Apalah , bermonolog pulakan...
Bab SPM tu , tiada siapa boleh lari daripada menduduki SPM . Yang penting kena buat persediaan yang rapi, cuba lihat wiget countdown SPM tu... Lagi berapa hari je lagi.... Haaaa....saya tak boleh berlagak tenang lagi!!



p/s ; Hari Raya yang kebiasannya sungguh meriah untuk setiap tahun...
        Tapi kali ini disulami 1001 debaran.... doakan yang terbaik untuk saya .. =)


Tuesday, 23 August 2011

Style

  Hai ,

Hari ini saya ingin memperkenalkan Jenis kasut wanita!

Bunyi macam hebat , ya kita cuma tahu perempuan suka kasut , tapi tahu ke apa jenis / nama kasut tersebut?

Oleh kerana minat saya yang mendalam terhadap KASUT , jadi saya buatlah kajian dan carian mengenai jenis kasut wanita...

Jom kenal!




1. Ankle Boot / Booties







2. Pumps







3. Open Toe Shoe







4. Wedge







5. Mary Jane








6. Oxford








7. Sandals



8. Mule




9.Flat




Sebenarnya saya suka semua kasut-kasut di atas ni! hehe Saya da cuba semua =D
Cuma boots je belum lagi...



* Setiap jenis kasut ada macam-macam reka bentuk dan gaya yang boleh saya gila...


Tapi saya tak akan Try kasut di bawah ini...!





Kalau jatuh tanggung sendiri !


Malu sudah semestinya , 
Sakit jangan cakaplah....


Tak pun cover lah sikit macam ni....





Walaupun terjatuh masih nampak cute kan...kan...









Jangan takut pakai kasut tumit tinggi , yang penting yakin !





CANTIK



Friday, 19 August 2011

One In A Million

"One In A Million"

You're one in a million
Oh
Now
You're one in a million
Oh

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
But only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me

[Chorus]
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us

I've been looking for that special one
And I've been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
A smile, there you were and I was gone

I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
Yeah
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you're the one for me

[Chorus x 2]

In the beginning I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it was impossible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and you were the same
And when you didn't want me I wanted you because
The funny thing about it is I liked the show
I like it when its difficult
I like it when its hard
Then you know its worth it
That you found your heart

[Chorus x 2]

You're one in a million
Oh
You're one in a million




















This song is meaningful....


For someone that i love     

Kenapa jadi macam ni..

 Hai , 


Ini al-kisah pada tanggal 16/08/2011 bersamaan hari selasa , pagi itu saya pergi sekolah macam biasa .. Bawak En.Nouvo Hensem saya , sampai sekolah terus parking .. 


Peristiwa bermula pada waktu balik sekolah....apabila saya buka kunci motor then saya terasa pelik semacam ,


kenapa motor ni berat sangat? nak tolak kebelakang punyalah susah..


Jadi saya tanya rakan sekelas saya yang parking motor dia sebelah motor saya ,


cuba tengok tayar belakang motor aku , ada pape ke?


Lepas tu akid kata , tak ada pape... So saya pun terus bawa motor keluar dari tempat parking slow-slow dan stop ! Saya tak puas hati , kenapa handle motor  ni susah nak kawal pula?? Sekali akid dengan motor dia sampai dekat saya , 


Eh wawa , tayar motor kau bocor la...


Ha!!! rasa nak tercabut jantung ni , memang terkejut sangat ... pertama kali tayar motor saya bocor ! Abang saya baru tukarkan tayar motor saya ... agak kecewa hati saya... (tu pun nak sedih...hehe)


Saya pun tanya akid ,


 apa nak buat ?? macam mana boleh bocor?? boleh ke bawak lagi motor ni??


Yes , saya dah tanya soalan kurang pandai... Lepas tu akid dan fittery (kawan sekelas saya juga) tolong temankan saya pergi kedai motor yang berdekatan dengan sekolah...diorang naik motor masing-masing dan follow belakang saya..


Fuh! nasib baik diorang ada sekali , kalau tak sapa nak tolong saya?? 


Boleh pula akid cakap...


Entah-entah ada orang yang minat kat kau , dia bocorkan tayar .. lepas tu dia nak tolong kau la konon... 


Hai , pandailah akid buat lawak zero dia...hehe Apa-apa pun saya ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada akid dan fittery sebab dah tolong saya ,...kalau tak tahulah saya nak buat apa...


Duit repair akid tolong bayarkan dulu....RM5 je ,..tapi saya tak boleh bayar...sebab saya tak bawa wallet , kan bulan puasa.... saya bawa i/c dengan lesen je....hehe 






apa yang saya dapat simpulkan ialah , bila jadi sesuatu kena rileks... lepas tu tanya dekat orang yang lebih arif nak buat macam mana...kan senang,... Dan jangan lupa sediakan duit yang mencukupi...kena sediakan payung sebelum hujan... kalau tak jadilah macam saya , RM5 pun tak ada dalam poket... apalah....orang naik basikal pun ada RM10 .....










macam tak sesuai je posing saya ni..haha









Thursday, 18 August 2011

B O S A N



Ya , saya dah bosan ..


Saya bosan bila terasa bosan..


Saya bosan bila terasa penat...


Saya bosan bila balik sekolah rumah tak ada orang...


Saya bosan bila kucing saya pergi merayau...


Saya bosan bila tak keluar jalan-jalan dengan family....


Saya bosan bila cakap bosan...







SAYA SANGAT BOSAN HARI INI !





p/s : insyaallah saya akan BW ke blog yang telah follow saya melalui segmen dalam masa yang terdekat,. =D

Wednesday, 17 August 2011

Hey.... I Like You !


Hanya Bubu.... Kucing kesayanganku...











Dia agak sombong...

Bila ada orang luar yang datang rumah

Confirm Bubu lari...

Mungkin dia pemalu.. =P









Dia handsome kan...kan...

Saya 1 family jaga dia dari baby..

Dia tak de mummy , kesian...

Adik dia Cici dah hilang.. ='(








EEE Bubu ni , tak reti buat muka comel langsung ! 


Muka garang gila..

Tapi saya tetap sayang dia....




KISS and HUG !




Yes ! Dapat juga beli contact lense

Hai ,

 Saya happy sangat , sebab  akhirnya impian saya tercapai ! 
 Semalam saya berjaya pujuk Ummi untuk belikan contact lens...=D
 Bukan senang ummi nak belikan contact lens tau, ummi takut ada kesan buruk dekat mata saya , puas saya    yakinkan ummi yang saya akan jaga kesihatan mata dan pakai contact lens ikut arahan...  

 Jadi petang semalam kitorang pergi Kedai Optik untuk beli contact lens , pada mulanya saya ingat nak beli secara online je , sebab banyak pilihan dan harga jauh lebih murah... Tapi saya agak ragu-ragu dengan kualiti contact lens tersebut , lagi pun ni kali pertama saya pakai contact lens , lebih baik saya beli dekat kedai optik ...

 Sekurangnya dapatlah saya belajar cara pakai yang betul , dan pelbagai perkara lagi untuk memastikan mata kita tak tercedera dan contact lens sentiasa bersih dan tak terkoyak ... Hmm rumit ! Masa dia ajar pakai , lagilah kelakar ... naik penat saya ! =D 

 Setelah fikirkan warna apa yang sesuai , saya pilih warna brown sebab lebih natural .. Saya dah try pakai warna biru dan kelabu.... aduhai menakutkan.. haha 





 Saya beli contact lens brand ICONTACT (ienchancer) , warna Brown ... RM40 , tahan 1 bulan ..
So nak try dulu sama ada mata saya ok ke tak pakai contact lens ni .. saya beli 1 je lah . 
Ikutkan hati nak beli RM100 dapat 3 contact lens.... hehe 

 Saya belum rasmikan lagi contact lens tu , nak pakai hari raya nanti..haha 

 Akhitnya saya tergoda untuk beli contact lens.... sedangkan entry sebelum ni saya kata tak nak ! =P



Tuesday, 16 August 2011

Belajar Pagi-pagi memang best...


Hai ,

Cuba tengok jam pukul berapa ? Apalah saya ni... berjaga waktu pagi ..hehe

Tapi untuk study tak apa kan?

Saya suka study waktu pagi , sebab aman dan sunyi... =D

Suasana yang malap ...sangat sejuk... eh apa saya merepek ni?


Walaupun mata macam bengkak je , dan esok pagi mesti macam mata panda pun saya tak kesah..

Kerja keras sikit untuk SPM tahun ni...

Doakan saya dapat menjawab soalan SPM dengan tenang.... =D






Malam ni saya ditemani satu mug istimewa..

Hadiah dari BFF saya masa hari jadi ke-15 tahun , Comelkan !

Saya bancuh air susu je , sedap sikit...

Kalau kopi atau milo  , saya tak berapa suka...

Siapa suka susu  ?? Sila kenyit mata ! =D

Sambil belajar , saya suka dengar lagu...

Saya dengar lagu ai...ai..aishiteru....hehe








Dari tadi saya sebok cakap belajar...belajar apa??

Saya belajar subjek Prinsip Perakaunan !

Cikgu bagi kerja sekolah banyakkkkkkk....

Macam biasa . . saya tak kesah..

Kalau saya kesah , cikgu tetap bagi kerja banyak kan?

So saya buatlah... kalau tak tahu saya boleh tanya kawan-kawan..

Nanti dorang ajarlah macam mana nak buat...

Kerja berkumpulan memudahkan saya untuk memahami sesuatu subjek... =D







Hah !!! sudah mengantuk..... masa untuk tidur !!



Alamak terlupa !! Petang tadi saya mandikan patung beruang saya , nama dia pretty ... saya jemur kat luar rumah... terlupa nak ambil  dia !!



Nak cepat...











Huuuuu....lega pretty tak hilang  ....=D





SAYA NAK TIDUR DENGAN LENA



Bye...

Sunday, 14 August 2011

Hari ini saya masak sendiri...

 Hai,
Nampak tak tajuk entri..?

Tak percaya ?

 Betul , petang ni saya dan adik nak buat roti keju dan hirisan sosej !

Sebenarnya tak rancang pun nak buat roti ni...semuanya bermula lepas adik saya tengok rancangan masak-masak dekat astro TLC kot...

Bila adik cerita tentang kelazatan dan bahan-bahan masakan yang sangat mengiurkan , saya pun mulalah terasa lapar yang amat....hehe  So tadi saya ajak ummi pergi Tesco , Bukit Tinggi .






 Sambil mencari bahan masakan , sempat tengok perabot...hehe

Oh ! Saya rasa saya dah kurus sikit lah... ataupun saya perasan sendiri ?? hmm abaikanlah

Yang penting....

 Saya tak sabar nak mengerjakan dapur !!

Saya yakin Roti Keju dan Sosej air tangan saya dan adik paling sedap ! =D

Next time nak CUBA buat keju sendiri ,...



Call saya untuk buat pesanan... haha =P






SELAMAT BERBUKA





p/s : tak sangka keju mahal... maklumlah first time beli keju , dan maaf entri kali ni ketot dan comot...hehe

Segmen Pengalaman Beraya Di Kampung







Klik untuk join segmen kak hira kesayangan saya ! =D
Tarikh tamat segmen ini 14/08/2011 
Jam 11.59pm



 Hai hari ini saya nak cerita pengalaman saya masa beraya di kampung...

 Ikutkan logik saya ada dua kampung , iaitu kampung sebelah ayah dan sebelah ummi . Tapi saya tak berapa suka untuk panggil rumah nenek saya sebagai kampung , sebab kampung saya area bandar.. Tak nampak macam kampung , buka pintu rumah nampak kereta , nampak rumah ,nampak kereta balik.. tak pernah saya buka pintu nampak kebun atau lembu melintas !

Jalan kaki pun boleh .. 

 Tapi ini tak bermakna saya tak suka berkunjung ke rumah nenek saya.. saya cuma tak biasa sebut kampung je., lagi pun dah tak boleh buat apa , zaman dah maju.. Jadi rumah nenek saya turut berubah mengikut aliran zaman. Kebiasaannya saya akan beraya di rumah nenek sebelah ibu dulu , sebab jarak antara rumah mak (panggilan untuk nenek) dengan rumah saya memang dekat. Jalan kaki pun boleh ..

tak tersebut dek mulut tak terlarat saya nak taip ! 

 Bila masuk je rumah mak timbullah perasaan gembira dan semangat untuk beraya ,. Setiap perabot dan perhiasan rumah mak mesti ada SERI.. dan Mak..Pak Cik , Mak Cik serta Sepupu-sepupu semua mesti pakai baju raya mengikut tema masing-masing. Sebelum bersalaman , mak suruh kami SEMUA makan dulu , macam-macam juadah mak sediakan.. tak tersebut dek mulut tak terlarat saya nak taip ! Hebatkan mak saya !

nafsu makan tu meluap-luap

 Banyak-banyak lauk , saya suka makan kuah lontong (betul ke ejaan?) dan kuah kacang yang mak masak , walaupun nafsu makan tu meluap-luap saya tetap kawal makan , sebab tak nak perut bucit masa hari raya pertama... nati nak pakai baju kebaya ..hehe Apa-apa pun air tangan mak paling best  , sebab itulah ummi masak sedap...ada keturunan rupanya =D (ummi wawa puji ummi! nak duit raya lebih..hehe)

maaf zahir dan batin

 Perut dah kenyang , hati dah senang dan pipi dah bulat .. Tibalah waktunya , untuk kami bersalaman dan mohon maaf zahir dan batin . Masa bersalaman memang saya tak nafikan , perasaan saya cukup tersentuh dan terharu.. Setiap kali bersalaman mesti mengalirkan air mata , saya dapat rasakan hubungan kekeluargaan semakin rapat . Saya sayang Ummi dan Ayah serta semua ahli keluarga yang lain.

gambar mesti nak nampak Cun dan ceria ! 

 Ya , , mood sedih kena kawal sikit , tak nak solekan jadi comot ..hehe , melawak je . Selesai bersalaman dengan hati yang tenang.dan dapat duit raya yang banyak... Tadaaa... masa untuk bergambar.... masing-masing keluarkan kamera ! baiklah , cepat-cepat sapu air mata dan betulkan tudung...dalam gambar mesti nak nampak Cun dan ceria ! Mood dalam gambar sangat penting , sebab dari situ kita boleh ingat..dan imbas kembali tentang situasi yang berlaku .

Lepas beraya di rumah mak , kami ke rumah nenek saya sebelah ayah pula. Tak jauh pun , area Selangor juga =D 


 Oh ya , dalam hari raya ke-7 ... kami (kelurga sebelah Ummi , akan beraya di Negeri Sembilan..iaitu kampung kelahiran arwah atuk) di sini barulah saya dapat rasa suasana kampung yang sebenar , sepanjang perjalanan kekadang ada lembu tepi jalan !! Seronoknya... lepas tu ada banyak lagi rumah kampung dan rumah atuk sedara saya ada pokok rambutan ! Rumput kat rumah dia ada bunga kecil warna kuning ! Sangat cantik....




Wah ! Seronoknya hari raya !! inilah pengalaman yang saya nantikan setiap tahun.. Sangat indah...




Kururu Task

Untuk join klik sini ok..

Ini merupakan Task yang terakhir , dan Kururu tanya soalan yang buat saya betul-betul terfikir ...Sejauh mana saya akan jadi tukang taip kisah apa-apa je dalam dunia blog ini..

Matlamat dan harapan saya ialah kekal dalam dunia blog sampai saya dah berusia kelak , saya mahu blog menjadi tempat untuk saya berinteraksi dengan orang ramai melalui sistem bacaan . Walaupun angka follower saya sikit , andai kata 3 tahun akan datang blog saya tetap under 200... Saya tak kesah , yang penting saya boleh menaip mengenai kisah dan kenangan saya dalam blog saya , tanpa menjaja atau mengutuk masalah peribadi orang lain atau hal politik atau kisah artis atau kisah mak cik senah kahwin lagi....



 Semoga Blog Saya Kekal Bersih daripada Gosip Panas... =D

sekian , 
Terima Kasih kepada Blog "INVASION" PLAN!! 


Senarai 5 Alien Task   "INVASION" PLAN!! yang sudah saya siapkan... =)
  1. Keroro Task
  2. Tanama Task
  3. Giroro Task
  4. Dororo Task
  5. Kururu Task

Dororo Task


Untuk join tekan sini ok.

Memandangkan saya sangat hijau dalam dunia blog ni , jadi saya tak sempat nak explore dalam-dalam tentang blog dan blogger,..

Saya jadikan blogger famous iaitu Ben Ashaari dan Cantik serta bijak iaitu Fatin Liyana sebagai idola saya..Sekaligus saya jatuh hati pada Blog mereka .

Tapi saya banyak juga blog kegemaran ....Saya senaraikan 10 yang paling saya suka !

  1. The Other Khairul
  2. TAZKIRAH
  3. .:the truth of me:.
  4. Belog UBi
  5. "INVASION" PLAN!!
  6. Solicious StoriNori
  7. L I F E
  8. dside.zeeck
  9. syarifah najihah
  10. iMBobo

Banyaknya... setiap blog yang saya suka ni ada keistimewaan sendiri dan salah satu daripada senarai adalah blog kawan saya =D

Tapi banyak agi sebenarnya , senang kata mana-mana blog yang saya follow , itulah blog kegemaran saya !


Sekian Geroro Task , entri berikutnya ..dan merangkap task yang terakhir ialah Kururu Task..

Giroro Task

Untuk join klik sini ok...

Ini soalan serius dari Giroro...

Kelebihan diri

  • Boleh jalan tanpa stop dari pagi sampai petang
  • Pandai make up orang 
  • Jalan pakai kasut tumit tinggi dengan baik
  • Boleh bertukang 
  • Bereskan kerja elektrik dengan sendiri di bawah awasan guru
  • Suara yang tak nyaring , maksudnya orang dengar tak sakit telinga..haha
  • Pandai bawa motosikal...hehe
  • Tak mudah tertarik untuk beli gadjet terkini yang boleh habiskan duit =P
  • Boleh menilai seseorang melalui mata.. (macam magik pulak)
Kekurangan diri
  • Cepat terasa dan merajuk
  • Tak pandai matematik
  • Mudah mengalah
  • Terlalu cepat menangis
  • Akan timbul rasa marah bila orang langgar bahu tapi tak minta maaf
  • Selalu habiskan duit untuk beli baju , lepas tu guna sekali je
  • Geli dengan semua binatang dan serangga kecuali kucing
  • Tak yakin untuk cakap dalam bahasa inggeris
  • Suka simpan dalam hati kalau terasa  
Sekian entri Geroro Task ...next Dororo Task..

Tanama Task

Untuk join klik sini ok..

Saya suka Tanama yang baik dan sangat comel ni..
Tanama tanya ciri-ciri jejaka idaman saya....hmmm sini saya cerita sikit =D


  • Mesti lebih tinggi dari saya
  • Simple
  • Penyayang
  • Pemurah dan tak kedekut
  • Sayang diri saya dan keluarga
  • Baik dan berbudi bahasa
  • Pandai buat lawak (sayakan suka ketawa..)
  • Boleh buat saya senyum
  • Ringan tulang
  • Boleh menangis depan saya
  • Bertanggungjawab dan boleh berdikari
  • Pentingkan Family
  • Boleh temankan saya bila-bila masa
  • Hormat kaum wanita
  • Terima saya seadanya..
  • Boleh jaga saya
  • Cintakan saya sampai muka saya berkedut seribu nanti !

Sekian entri Tanama Task..Lepas ni Giroro Task... 

Keroro Task

 Untuk Join klik sini ok...

Keroro minta saya untuk cerita tentang diri saya... kira kiroro nak berkenalan lah ni..hehe =)


Kad Pengenalan
Nama : Nur Najwa
T/Lahir : 20/04/2011
Status : Pelajar Sekolah Tingkatan 5
Sekolah : SMK Shahbandaraya
Kenderaan ke sekolah : Saya bawa encik nouvo hensem =D
Subjek elektif : Prinsip Perakaunan , Ekonomi Asas dan Tasawwur Islam

Blog
Mula : Jun 2011
Nama : Pretty And Dito
Kenapa? nama blog saya sempena nama dua patung beruang kesayangan saya.. =D

Personaliti 
  • Suka senyum
  • Suka cakap dengan kucing (comelnya..)
  • Lembut (family , kawan , cikgu dan jiran....rata-rata cakap saya lembut )
  • Susah nak buat pilihan , kalau dah pilih sesuatu ...saya mudah rasa menyesal .
  • Agak pemalu (betul tak tipu..)
  • Tak suka cakap kasar (memang saya tak reti langsung)
  • Suka ketawa walaupun orang tu buat lawak paling bodoh..
  • Suka jaga hati orang
  • Mudah rasa bersalah
  • Sangat takut gemuk
  • Cepat rasa bosan (izaruddin banyak layan kerenah saya hehe)
  • Cepat menangis (contohnya bila kucing saya tak balik rumah 2 hari , saya dah menagis depan rumah)
  • Sangat rapat dengan Ummi ! 

Minat
  • Shopping dekat butik nichii
  • Kasut tumit tinggi
  • Warna kegemaran mestilah pink...gray , white and yellow
  • Aktiviti lasak
  • Cakap dalam handphone lama-lama
  • Membaca
  • Jalan-jalan
  • Main bowling
  • Karoke dengan keluarga 
  • Tengok wayang genre : kelakar dan romantik sikit..
  • Kucing !!!
  • Bergambar...
  • Kumpul kad/hadiah/surat daripada semua orang..
  • Suka sangat dengan kotak yang comel termasuklah kotak kasut
  • Oh ya ! saya sayang patung beruang . Terutamanya bear daripada izaruddin bernama Pretty dan Bear saya yang kecil..saya bagi nama dia Dito.. =D
  • Suka karangan B.Malayu
  • Suka Sejarah bab perang dunia pertam
  • Dan yang terakhir mestilah minat terhadap blog !

Sekian entri Keroro task , lepas ni Tanama Task .. =)





    There was an error in this gadget