Saturday, 31 December 2011

Selamat Tinggal Sayangku 2011


 Hai! Selamat sejahtera kawan-kawanku ...

Macam mana hari awak semua? Mesti gempak dan happening ala maklumlah..lagi beberapa jam, kita semua bakal melompat ke tahun baru, tak akan duduk rumahlah...Tak macam saya ni, sambut tahun baru dalam keadaan biasa, awak tahu biasa tu apa kan. Sangat boring! Sepanjang hidup saya, saya tak pernah sambut tahun  baru dekat luar..padahal  i-city dan dataran tak jauh mana pun..Sepupu saya dari seremban pun boleh turun Shah Alam tau, saya yang kat Klang ni...mendongak kelangit ajelah.. Kat atas tu banner saya buat sendiri..ala-ala percikan bunga api..hehe

Tak apelah saya tak nak mood sedih menghantui minda !! So...rileks, tarik nafas..lepas, tarik nafas...tahan....jangan lepas dulu....tahan....dan.......PENGSAN!http://www.smileycodes.info


Okey la, kepada yang senasib dengan saya, jangan sedih-sedih ok? Awak tak keseorangan, awak ada kawan ...
Apa Bf awak off handphone pada malam tahun baru ? dia memang nak kena !
*pesanan untuk awak izaruddin!!!* Sengaja ke awak buat macam ni...kenapa fon awak tu rosak lagi??
 ke awak...hmmm!! dah la.... awak buat saya menangis malam ni... ingat tu! http://www.smileycodes.info


Banyaknya duka dan luka di hati ini..tak dapat saya rawat dalam masa yang terdekat!



Kenangan paling best 2011
  1. Saya sambut hari raya dengan meriah sedangkan next week ada trial SPM.
  2. Oh ya.. saya mula pakai tudung pada bulan 4 tahun 2011..alhamdulillah :)
  3. Saya sentiasa ditemani oleh kawan-kawan yang baik-2 belaka. i love you girls.
  4. Makan angin di Cameron Highland pada musim hujan..best giler..sejuk, hahaha
  5. Tuition akaun dekat rumah cikgu..memang senang nak masuk ilmu akaun,macam tak percaya!
  6. Ummi sentiasa sihat dan masih mengizinkan saya bermaja dengan Ummi..mmuuah!! 
  7. Main ice skating untuk pertama kalinya bersama Bf (izaruddin)
  8. Menduduki peperiksaan SPM dalam keadaan kurang kabut, hehe
  9. Lepas SPM banyak duduk rumah sampai kulit jadi cerah sikit...hehe saya tak nak ke pantai...
  10. hmmm tak ingat dah.... 
  11. http://www.smileycodes.info

Bagi saya tahun ini tidak banyak perbezaan sebab seperti tahun sebelumnya, ialah seorang budak sekolah nak sibuk apa? plan dan  azam sama je..iaitu nak berjaya dalam kehidupan dan buat keluarga bangga dan bahagia.....Tapi cuma tahun 2011 ada kelaianan sebab saya menduduki SPM.... Apa yang saya takut ialah 2012, saya bukan budak sekolah lagi, melainkan saya masuk form6... pakai baju sekolah balik , tapi ok what :) i love pra-U juga...





p/s: Azam tahun baru, saya masih fikirkan...saya tak nak azam ala kazam! supp..supps.!! hilang... saya nak azam sampai ke bintang.....hehe next post baru cerita pasal 2012... 
Bye 2011...http://www.smileycodes.info







Monday, 26 December 2011

Sila ingat !


Asyik cakap bosan...bosan...bosan sepanjang bulan ni...

Adakah hidup saya ni membosankan?

Eh no.. saya happy sebab sentiasa ada orang melayan,  hehe Bila bosan je... "Ummi , wawa boring..." datang baring dekat Ummi pastu peluk  Ummi !! hehe Abang selalu ejek saya sebab dah besor pun manja dan masih duduk bawah ketiak Ummi....Hmm biarlah , saya sayang Ummi tau.. Ummilah segala-galanya dalam hidupku...hehe




 Itulah ummiku sayang, tahun depan Ummi 41 tahun..tapi masih kelihatan jelita :) sayang ummi!! Saya pergi mana-mana mesti Ummi teman, sampai pergi interview pun saya ajak Ummi..hehe Saya belum bersedia untuk berdikari T___T



Okey pasal Sila ingat tu...bukan apa, saya sebenarnya kena lipat baju..hehe Sudah bertimbun 1 bakul tu..Asyik ingat bosan, sampai baju tak berlipat tu saya tak endahkan..huhu Sebelum ummi marah, lebih baik saya lipat dulu...


Pandai saya guna PAINT ;)
 Haa, macam inilah gambaran bilik saya..haha bila masuk dah tak nampak benda lain, nampak baju je...




p/s: Cantik tak lukisan saya..penat saya buat...











Sunday, 25 December 2011

Saya suka mereka


Hai,

Saya mahu memperkenalkan kawan baik saya..
Entri ini saya taip dengan hati yang girang lagi bahagia :)



Untuk pengetahuan kawan-kawan,
Saya banyak berpindah sekolah sebab ikut family ,
Jadi kawan baik saya berangkai..tak terhad .



Setiap kali berpindah sekolah, mestilah kita jumpa kawan baru..dan yang rapat dengan saya..automatic saya panggil mereka kawan baik :) Alhamdulillah mereka tak hilang ke mana-mana..hehe dan hubungan saya dengan diorang masih okey sampai hari ini  !














Diyana ,
saya berkawan dengan yana sejak Tabika Kemas.
Yana lembut dan comel je orangnya..
Sampai sekolah rendah saya berkawan baik dengan Yana..
Namun persahabatan terputus sekejap sebab saya pindah sekolah.
Sekarang saya sudah jumpa Yana balik .. :)









Rabiah,
Ha panggil Ruby pun boleh..
Macam anak jepun kan?
Ruby nice dan understanding..dan juga friendly :)
Saya kawan dengan Ruby masa pindah di sekolah lg 1..
Ingat lagi, saya dan dia pernah balik sekolah naik basikal sama-sama..









Salina.
Sally ni kawan saya masa sekolah rendah jugak.
Cantik kan? suka hidung dia yang mancung tu :)
 Sally banyak cakap tau..gelak jela kalau chat dengan Sally..
Sally pun seorang kawan yang boleh buat bincang :)







Nadzlin.
Lynn ni memang comel ala korea..
Saya tau Lynn suka Korea sejak sekolah rendah lagi...
Ha lynn seorang yang talkative tau.
Bila Lynn bercakap kadang2 kena suruh Lynn slowkan cikit, sebab Lynn cakap laju..hehe
Oh ya. Lynn juga kawan saya masa sekolah rendah, sama dengan Salina dan Ain Aqilah .








Ain Aqilah.
Ni lagi kawan saya masa sekolah rendah sampai hari ini :)
Muka ain ala-ala cina..coz putih dan mata sepet
Ain ni baik tau...sayang Ain ..
Ain banyak tolong saya :)





Iffah.
Ha ni pulak kawan saya dari Tabika, then jumpa balik masa form1
Tapi time tabika dulu..saya tak suka dia..hahaha
Sekarang bila masing-masing sudah besar (cehh)
Tak adelah buat perangai..hehe
Dia pun macam cina...
Sangat kecoh orangnya...tapi cool :)









Balqis
saya kawan dengan Qish masa sekolah menengah juga..
Seiring dengan Sally . Iffah dan Iwan.
Qish seoarng yang aktif..dan boleh dikatakn popular,coz ramai kawan lelaki...jeng..jeng :)
Saya selalu g sekolah naik bas dengan Qish juga masa form1 & 2
Qish ! :)







Iwan ..
Inilah satu-satunya kawan baik saya berlain jantina..hehe
Kitorang mula rapat masa form 2 :)
Haish saya pun tak tahu kenapa dia sesat dalam senarai kawan baik saya..hehe
Tapi dia baik..kitorang sudah biasa kongsi cerita sukadanduka juga gelak ketawa :D






Rushda
kamu sangat ceria! hehe
Uda boleh saya kategorikan sebagai kawan yang bersifat mummy..
Sebab dia boleh bg pendapat dan boleh menjadi pendengar yang baik..
sayang Uda!!





Saibah
saibah pun okey..kira sekepala dengan Uda..hehe
Saibah pandai..bukan sahaja pandai dalam pelajaran tapi pandai memasak jugak!!
Kelass Cik Saibah ni..hehe





Si Kembar
Okey sila teka mana atiqah??
tett...masa tamat..hehe atiqah yang baju biru tu...
Saya suka dia sebab atiqah tak banyak cakap sangat 
boleh tak saya kata matang?
hehe di mata saya mmg atiqah matang :)
dia hadiahkan saya mug yang cukup cantik! warna pink ...huhu










Ini pula BFF saya sejak form 5..
kira group baru laa...hehe
saya semua!  nak tahu siapa mereka boleh klik SINI
Sebab sudah ada entri mengenai mereka..
Sayang semua :)







Memang indah zaman persekolahan ni...macam-macam benda kita try... dari ABC sampai ke sejarah dunia :)

Semoga persahabatan antara kita kekal...saya sentiasa mahu berkawan dengan semua...walaupun lain-lain sekolah,mereka tetap kawan baik saya ...









Friday, 23 December 2011

Tiada Tempat Untukku..

Hmm...

Hmm...
Hmm..

Kenapalah selalu rasa bosan macam ni , hari-hari masa berlalu dengan KOSONG . Maksudnya , saya tak isi hari saya dengan sebarang aktiviti pun. Saya bukan yang suka duduk diam dekat rumah..tapi tak lah suka merayau sana-sini.

Saya ada beli  novel , novel super tebal! Bajet beli novel tu bolehlah isi masa yang terluang sebelum dapat result SPM ni.. Akhirnya novel tu abadi di atas meja ruang tamu..1 hari saya baca dalam 5 muka surat saja. apa nak jadi ni ? Tapi  kan novel tu bukan novel yang melalaikan , itu novel tauhid :) Nak tahu tak novel  tu best ke tak?  Hmm tunggulah saya habis baca ..hehe

Alangkah bahagianya kalau petang ni dapat ajak Ummi pergi makan kek secret recipe 
http://www.smileycodes.info  Ummi dengarlah rintihan hati anakmu,.. :p




Thursday, 22 December 2011

Hadiah Impian : Si Gadis April :)





  Apa hadiah impian saya untuk 2012 nanti?? hmm... Kalau boleh saya nak hadiah yang simple dan tak mahal sangat.. yang cantik dan memenuhi citarasa saya sebagai seorang gadis cukuplah..hehe
 
  Eh! jangan ingat saya mintak orang belikan untuk saya ok, saya buat senarai hadiah ni untuk saya beli sendiri tahun depan..ha..betapaku sayangkan diriku ini....Jadi apa salahnya beli hadiah untuk diri sendiri... sebab itulah saya kata nak yang tak mahal sangat ha..ha..ha!

   Ini juga boleh jadi cadangan hadiah untuk gadis April (macam saya) hehe ... Siapa lahir pada bulan APRIL , sila senyum sikit..Nak tenguk ada tak lesum pipit...aik-merepek-aje... Tapi bukan semua ada minat yang sama, kalau ada yang kata minat kita sama..So kita boleh jadi geng (add saya kat FB) ha..ha..ha!

   Mari kita lihat bersama :)




Kek yang sangat comel perisa coklat ,
nampak sweet sampai nak makan pun kena fikir 100 kali..






Bracelet simple tapi cantik
Tak perlulah berjenama sangat...yang penting cantik!
Hmm tak berkelip mata kalau dapat hadiah ni ..





Pastel heels..
Aduhai inilah kasut idaman kalbu.. :)








Floral dress
hmm kebelakangan ini saya asyik pakai dress bunga-bunga
Sampai ada yang kata saya asyik pakai baju yang sama!!
hurm mana ada!Corak lebih kurang tapi lain warnalah...








Handbag..
saya suka handbag yang besar macam ni
muat letak air mineral , buku dan pen!
Sangat practical... :)







Bouquet of roses,
Hmm saya tak pernah dapat sejambak bunga T__T
So saya akan beli sendiri! hmm!!







Ice Skating di Sunway ice rink.. XD
ini wajib! haha
Paling bestlah..
Saya nak main lama-lama sampai malam..ha..ha..ha!




Dah tengok senarai kat atas?? awak suka?? saya pun suka...bagi hi-5 sikit! http://www.smileycodes.info



Tuesday, 20 December 2011

Kebenaran tentang isu nama anak jin








okey kredit : Koleksi Printscreen Soal Jawab Ustaz Azhar Idrus (Original)


Mungkin ini dapat menjawab persoalan saya dalam entri sebelum ini KLIK...tentang nama-nama anak jin...dalam tu ada kata tentang nama Najwa adalah salah satu nama anak jin T___T



p/s: hmm macam-macamlah ;(
 

Saturday, 17 December 2011

Siapa tahu drama ni...Switched At Birth?



Hai!
Ada tak yang tengok Drama Switched At Birth ? Drama ni keluar dekat channel STAR World..
Dari awal lagi saya dah target nak follow drama ni.. tapi saya tak berdaya untuk ingat waktu dan jadual drama ni ditayangkan huhu sedih-sedih-sedih..bila saya syok tengok , rupanya tu dah episod semi-final tak silap sayalah..jadi tak best tengok separuh jalan,so sekarang ni banyak tengok dekat internet sajalah. nak download tak reti..sedih-sedih-sedih..



 Sinopsis:
Dua gadis remaja yang tidak sengaja bertukar setelah dilahirkan (salah nurse yang bekerja) . Bay Kennish dibesarkan keluarga kaya , dia mempunyai ibu bapa dan abang. Daphne Vasquez pula dibesarkan oleh seorang ibu tunggal yang berpendapatan sederhana, oh ye Daphne ni kehilangan pendengaran masa dia budak dulu. So bila dua keluarga ni bertembung , timbullah macam-macam konfliks . Keluarga Bay dan Daphne kena bersatu untuk mengenali dan rapat dengan anak gadis mereka, dua gadis ni pula ada perangai yang berbeza, tapi keluarga masing-masing tetap sayangi Bay dan Daphne.. Apakah kesudahan drama kekeluargaan ini??  saya pun tak tahu, baru tengok episod 1 malam tadi..haha 
*ni season 1..season 2 akan keluar January tahun depan ..tak sabar nak tengok!!




Dari gambar ni, kita dah dapat teka mana 1 anak diorang yang sebenar.. :) tapi drama ni bukan macam drama indonesia yang banyak persoalan tentang dia anak siapa? dia mak siapa? dia cucu siapa =.=' ? Dari episod 1 kita sudah diberi tahu tentang kes pertukaran ni.. cuma benda tak semudah yang disangka :)


Bay Kennish (Vanessa Marano)




Daphne Vasquez (Katie Leclerc)





Emmet Bledsoe (Sean Berdy)



Suka sangat tengok mata Emmet yang redup dan bewarna sky blue.. :D




p/s: nak tengok switched at birth...tata ...

Monday, 12 December 2011

Senam Aerobik yang Best!

Hai ...

Hari ni saya bersama Ummi dan adik perempuan saya Najla buat 1 aktiviti yang cukup menyeronokkan!! Nama pun anak beranak , mestilah 1 kepala..1 hati, 1 jiwa, hehe love you lah!! ohh tau tak, Kitorang buat senam aerobik yang super laju..,ala-ala dancing tu.. memang fun habislah.,tapi adalah part yang boleh follow dan ada beberapa part , kitorang kena buat banyak kali sampai dapat tangkap pergerakan tu macam mana...Wow..wow..vo! Berpeluh tau! Puas hati dapat bakar lemak! Go away fat body and come to me nice body shape.....hahaha ketawa kejam ...tapi baru buat satu hari dah rasa kurus ke????




Nak tahu tak kitorang buat aerobik yang macam mana dan dekat mana??
Haa...Kitorang follow aerobic dance ni  live depan laptop ..haha Livelah sangat...tapi okeylah..takpayah pergi taman or kelas aerobik dekat rumah pun boleh , zaman dah maju... hehe

Adakah saya malu menari dekat rumah???
Apa nak malu depan family je kan, abang  bangun tidur tengok kitorang tengah menari-nari dan melompat-lompat dan macam-macam dekat hall tengah tak rasa apa-apa pun...hehe Lagipun family saya ni memang suka buat aktiviti macam ni... abang pun suka bersenam juga, tapi jenis strength traininglah...dia tak main aerobik ni... hehe

Sejauh mana tahap "Tak TAhu Malu" saya??
Ala aerobik pun nak malu, saya ok je selagi orang luar rumah tak nampaklah.. hehe Gilakah kamu nak aerobik depan diorang...lainlah yang dekat taman tu....orang taklah pelik bangettt....

 Ok nak tahu tak kitorang follow video yang mana?

Oppsy!Biasalah seksi sikit..hehe
But kitorang tak pakai macam ni ye...no..no..no
Cukup setakat follow the steps ..hehe


Ok kat atas tu baru part 1..dia ada banyak part!! dan saya sangat teruja untuk follow all the part... 

Selepas selesai menggerakkan seluruh badan ni...dari kepala sampai ke kaki..dari depan ke belakang ..dari atas ke bawah...dari dara daru doro...hahaha Hasilnya???? Badan terasa lebih ringan , cergas dan sihat! Kulit pun jadi pinky-pink gitu.... tak dinafikan senaman boleh sihatkan kulit juga...

Saya sukalah senam aerobik ni berbanding dengan aktiviti cardio dan strength training yang jauh lebih memenatkan badan ...yelah semakin banyak tenaga yang kita gunakan, semakin tinggi tekanan untuk meneruskan aktivti tersebut,...saya tak sekuat orang lain...hehehe saya suka senaman diiringi muzik rancak dan boleh tersenyum je...

Sesiapa yang nak kuatkan otot dan ketahanan badan mungkin boleh cuba strength training..saya tak mahu...cukuplah yang ringan dan tak sakitkan tulang belakang saya... :)


p/s: bersenam hari2 boleh kuruskan badan! Yes! Yes!


Sunday, 11 December 2011

Semangat!

Hari ini saya dapat 1 mood luar biasa! hehe
Saya sudah bosan duduk rumah..balik2 kemas rumah je...jalan2 mana boleh selalu...purse pun makin kempis, segan nak minta ayah duit..huhuhu macam tak percaya =___ = ...

Masa SPM tak habis-habis nak cuti, nak cuti..sekarang dah tak pegang buku, rasa tak senang hati pulaaaa =P





Jadi saya nak isi masa lapang dengan join beberapa aktiviti dalam BLOG seperti :

  • GIVEAWAY
  • CONTEST
  • SEGMEN


Tak sabarnya nak join... hehe
Ada cadangan tag la saya (dengan rela hati saya join....)









Saturday, 10 December 2011

Main boling bersama BFF!

Hai!
Saya nak cerita pasal kenangan bermain boling bersama kawan-kawan tersayang!

Klik lagu ni,baru ada mood!


Pada tarikh 8/12/2011 (khamis) kitorang sudah berpakat nak berseronok habis-habisan!! tapi dengan cara yang sihat lah...So pagi tu kitorang datang sekolah untuk hantar buku teks, lepas tu balik siap-siap untuk main boling dekat Klang Parade. Fadz,Fara,Tasha pergi KP tumpang mama Dydie dan saya lebih senang untuk pergi sendiri naik En.Nouvo kesayangan saya!! Ya memang banyak kenangan dengan En.Nouvo..sejak ada lesen motosikal dari form4 (2010) saya banyak bergerak sendiri... :)

Best sangat-sangat keluar dengan diorang ni..hehe memang tak pernah rasa seronok macam ni! hehe sudah lama saya tinggalkan sukan kegemaran saya ni!! Jadi tak sabar sangat nak main..!



Mama Dydie pun join kitorang! so 6 oranglah main boling (dina tak dapat ikut sebab bercuti dengan family dia) main boling kira murahlah.. pakej untuk hari isnin-jumaat (sebelah pagi) baru RM4.60 (tak termasuk stokin) itu untuk 1 game, so kitorang beli pakej 3 game=RM13 ..jadi kitorang guna dua linelah...macam pertandingan tuuu..hehe

So saya team dengan Dydie dan mama dydie VS dengan team Farah , Tasha dan Fadz! Memang kecohlah kitorang ni,masuk longkang pun kata okey...hehe

Kecomelan Fadz dan Farah sangat teserlah...
ala comel-comel..hehe

Saya agak gementarlah masa mula-mula nak main...sebab last sayajoin perandingan boling peringakat sekolah masa saya form 1 dulu..hehe apa yang saya fikir masih ada ke skill yang cikgu ajar dulu?? tak pelah just try my bestlah..! dan hasilnya..tak mengecewakan, jarang-jarang masuk longkang, baling straight tapi bukan semua pin jatuh...maybe tak cukup mantap lagi...hehe



Fadz main boleh tahan taw..walaupun main campak je bola tu...tapi still okey ,..tak payah style or skill...campak je..dapat strike terus! hebatkan Fadz...tepuk-tangan -ramai-ramai-untuk-Fadz!! tapi masa game ke-3 Fadz dah sakit tangan dan penat sikit..akibatnya bola tadi tercampak kebelakang..scene tu ada dekat camera Dydie, hehe...macam-macamlah.


Yeah Dydie pun okey, cara dia baling bola tu nampak bertenaga je, mama dydie tegur saya.. wawa baling lembut tapi dapat strike jugak...hehe teringat masa form 1 dulu, Cik tee (guru kelab boling) dia pun tegur saya macam mama dydie tegur, najwa ambil bola lembut dan baling pun lembut je..tak macam yang lain! Mungkin gaya saya memang lembut kot...hehe




Tasha kira banyak pengalaman main boling ni..So tak mustahillah Tasha jadi pencabar terkuat saya hehe (persaingan secara sihat ye) Tasha ni paling kecil antara kitorang...tapi jangan pandang sebelah mata okey... tasha bila nak lawan lagi?? haha



Farah ni manja orangnya...bila baling bola asyik belok ke kiri je, hehe dia agak geram masa tu, so saya ajarlah beberapa tips walaupun saya taklah berapa mahir, apa yang cikgu saya ajar dulu, saya sharelah dengan kawan-kawan dan hasilanya tahu tak apa??? Farah berjaya meningkatkan mutu permainan dia gitu..No longkang-longkang... :D



Oh gambar mama tak adalah..walaupun mama punya bola asyik kelongkang je, kitorang tak penat-penat bagi semangat kat mama..hehe Mama paling sportinglah! Kitorang anggap mama macam ibu sendiri.. :)

Jumlah keseluruhan markah..saya ingat saya punya je..hehe tak hebat mana pun...Game 1 = 98 ,Game 2 = 123, Game 3 = 91..
Tasha dah kalahkan saya masa game ke-3..hehe Terbaik...

gambar hiasan


Okey, puas sudah main..gelak-gelak semua... kitorang pun keluarlah dari pusat boling untuk isi perut... Makan dekat food court, semua orang makan sizzling but saya je makan pizza..hehe saya tak reti nak makan sizzling ni, tak kena dengan tekak...


gambar kualiti rendah hehe
dari kiri Dydie,saya,tasha,fadz dan farah
walaupun dina tak dapat join,
kitorang masih ingat dia yang sedang
bercuti jauh dari klang ni :)


Lepas makan kitorang semua pergi karaoke dekat KTV...alang-alang dah keluar ni,biarlah enjoy puas-puas..hehe So 1 jamlah kitorang menyumbangkan lagu..hehe rasanya tak guna mic masa nyanyi..sebab kitorang menyayi ramai-ramai...suara mengalahkan volume mic...

Memamg seronok sangat dapat bergembira dengan diorang, saya rasa sangat puas bergelak ketawa,bergosip,bertepuk-tampar dan banyak lagilah! Ada masa kita keluar ramai-ramai lagi ok?? Sayang korang!



Sunday, 4 December 2011

Exam Prinsip Perakaunan Esok!!





PRINSIP PERAKAUNAN









Yes...!
 5/12/2011
Kami bakal menduduki Kertas SPM Prinsip Perakaunan 2011 !!
Memang paling saya suka...
Tapi sangat mengerikan..
Doakan saya dan kawan-kawan..
Dapat buat yang terbaik untuk esok :)



Friday, 2 December 2011

Gembira yang keterlaluan..





 Betapa cepatnya masa berlalu..pada mulanya memang terasa masa berdetik agak lambat, biasalah selagi tak masuk pertengahan bulan, saya selalu kata "lambat lagi nak SPM.." bersenang-senang dahulu .. bila sudah bulan Jun "wey SPM tak lama lagilah! "saya dan kawan-kawan agak panik...tapi still cool je..

  Tup-tup!

 "Macam tak percaya kita ambil SPM hari ni!!" kelakar betul, saya rasa sepanjang tahun ni saya lalui macam mimpi je. memang masa berputar dengan pantaslah..nak patah balik mana boleh. Ikutkan hati saya , nak je jumpa Doreamon sebab nak pinjam mesin masa dia.. saya nak kembali ke zaman batu! Eh zaman batu dah jauh sangat, saya nak ke bulan januari .... dapat ke bulan januari pun jadilah!! hehe Berangan sungguh! dah tak nak merepek dah.. 







 Emm tak sabar pula nak habiskan SPM! hehe tapi kena sabar-sabar..jangan gopoh-gapah..siapkan kertas prisip perakaunan dan ekonomi asas dulu ye.. huhu T___T ok, kertas akaun 5/11 dan ekonomi 6/11 !  dah buat peringatan untuk diri sendiri ... Saya macam tak sabar je nak habis SPM , eh bukan macam..tapi betul-betul tak sabarlah....sebab saya tak tahan sakit pinggang duduk lama-lama dalam bilik peperiksaan padahal tak sanggup perah otak lagi..

 Lepas SPM saya buat apa ye?? Saya pun tak tahu,hehe ikut plan sementara tunggu result SPM keluar, saya nak ambil kelas menjahit saya minat sangat bab jahit ni, ikut nenek kot..coz Ummi saya tak suka menjahit.. Lepas tu saya nak ambil lesen kereta!! Yeah !! hehe lesen motosikal dah lama ada, dari form 4 lagi..jadi tak payah ambil ujian komputer lagi..hehe Lepas tu, lepas tu saya nak keluar dengan kawan-kawan dan B** saya..hehe yeke saya nak buat 3 perkara ni je??  percayalah nur najwa seorang yang ringkas..hehe jangan percaya-jangan percaya-jangan percaya !





Sebenarnya saya dah siapkan SATU senarai what-to-do-after-SPM.... Cayalah Nubhan.. :P

*Senarai-Apa-Nak-Buat-Lepas-SPM :

  1. Tidur dengan lena .. dengan hati yang gembira dan fikiran yang tenang...
  2. Jalan-jalan dengan family dan ajak B** saya sekali..hehe
  3. Main bowling dengan kawan tersayang (berenam termasuk saya) 7/12/2011
  4. Main ice skating bersama B**  :)
  5. Tengok wayang hari-hari (melampau!)
  6. Ambil lesen memandu.
  7. Ada rezeki boleh belajar menjahit..hehe
  8. Shopping? no-no-no..saya tak nak membazir dah! buat habis duit ayah saya je..hehe
  9. Baca Novel!! dah 2 tahun tak baca novel  T__T setakat baca novel sekolah je..
  10. Beli buku ilmiah..
  11. Belajar masak dengan Ummi :P
  12. Berblogging sesuka hati, dapatlah blog walking banyak2!
  13. Banyakkan senaman...takut jadi gemuk!
  14. Haaaa ramai yang nak kerja dulukan? Saya? tak tau lagi...
  15. Apa lagi???


Sudahlah, banyak betul berangan, 
tapi tak apalah kita-kita je tahu kan? hehe








There was an error in this gadget