Saturday, 30 July 2011

Cuba Cari Saya..

  Kerana saya tak boleh tidur lagi.. Jadi saya hidangkan gambar masa larian 1 Malaysia hari tu..

Cuba cari saya yang mana satu..

Good Luck.. =D

Amboi, bersepah betul serambi ni..






Panas kat padang sekolah,, tak ada payung lah..






Ni sebelum berlari...ceria je






Ha! inilah girls kesayangan =)










time tengok budak main basketball






Ala-ala...bajet cute ke dua budak ini.,hehe










Napa tasha gelak???




Kalau tak nampak juga.. sedih la saya..huhu

SELAMAT MALAM....

Friday, 29 July 2011

Pengorbanan....

 Setiap hari kita banyak berkorban,
Kita korbankan masa untuk memenuhi tuntutan hidup..


  Ibu mengorbankan masa untuk melihat anak membesar di depan mata,
Ayah menghabiskan siangnya di tempat kerja,
 Sudahnya, malam menjadi sunyi..
Masing-masing terus dibuai mimipi dek keletihan di siang hari.


 Sesungguhnya mereka sedar akan perasaan anak.
Apalah daya, asalkan hidup anak-anak tersayang selesa
 Mereka tak sanggup membiarkan kita kelaparan.
Kerana pengorbanan meraka.
 Kita terjaga..


Janganlah kita mudah menunding jari , sedangkan mereka banyak berkorban demi kita,
Sedarlah... segala kesilapan dan kekurangan datangnya dari kita
Jangan Salahkan Mereka...

 SAYANG UMMI DAN AYAH...



Kisah Saya

 Hmm, hari ini Najwa terasa lain sangat. Tapi dia buat tak tahu je dengan perasaan 'lain' itu, biasalah setiap hari Isnin mesti rasa serba tak kena sebab memikirkan kerja sekolah yang tak siap-siap. Siapa yang tak tertekan ? Jadi sila salahkan diri sendiri ok.. Jangan ingat hari Sabtu dan Ahad hari untuk berehat 24 jam..wayanglah..jalan-jalanlah dan banyaklah!! Sampai lupa diri tu ada banyak lagi tanggungjawab!!

Pagi itu dia siap macam biasa. Bangun seawal 5.30 pagi..tapi pergi sekolah lambat juga..bukan ke kita bangun pagi-pagi memudahkan diri untuk siap dengan tenang , ini bangun pagi untuk tidur balik ke? Err..sikap macam ni lah perlu kita kikis! Pukul 7.00 pagi mulalah Najwa berlari sana sini.. pakai tudung, ambil kunci motor kesayangan iaitu En.Nouvo Ensem..Pakai kasut, terus start enjin ... Hmm saya bersedia nak pergi sekolah..

 Tiba-tiba... "Wawa!!!'' eh..kenapa Ummi panggil? " hari ni pergi sekolah tak nak pakai helmet ke?'' Ummi cakap sambil pegang helmet tu, macam mana ni Najwa oii.. Kalau nak cepat sekalipun... janganlah lupa nak pakai helmet..sekolah sudah la jauh.. ambil masa 15 minit nak sampai! tu bawa laju, kalau bawa perlahan mahu 25 minit baru sampai..

 Vroomm...dari jauh sudah kelihatn bangunan SMK Shahbandaraya..itulah sekolahku tercinta, perlahan En Nouvo Ensem menyusuri jalan raya yang sesak semacam.. bawa laju habis semua kereta nanti..hahahaha kereta ke awak yang habis?? cerjawab sikit! Ok fine.. saya lah yang terbang dulu.. Dah lepas jalan raya, masuklah pula ke pagar sekolah..seterusnya parking kat tempat motorsikal lah!! Opps... motor siapa yang tak ada sticker sekolah, jangan harap boleh parking kat situ ok.. nanti kena denda ! bayar RM10 dan dirantai!

Lepas tu.... bersambung...hehe

p/s : ini kisah saya ,,

Thursday, 28 July 2011

Bila Saya melukis....

Hai... malam ni, saya rasa sedih je.. sampai nak study pun tak boleh.. berapa kali saya try , tapi tetap tak berjaya. Emosi lebih menguasai saya malam ni.. :'(

Apa yang saya boleh buat? Sedangkan pagi tadi saya Happy je..



Tapi, bila terjadi sesuatu..saya bukanlah seorang yang kuat,..
sebab terlalu sedih sangat-sangat.. saya melukis.. dapat berikan ketenangan. Walaupun lukisan tu buruk, yang penting saya lega,..

tandatangan saya yang comot dan lukisan apa-apa je..


Saya harap, hari esok tak suram lagi..

Sunday, 24 July 2011

Sayang semua

Keluargaku tersayang!!

Tengok wajah-wajah kesayangan dulu....hehe

Gambar Sempena Hari Perkahwinan pak cik saya, Petang tadi.. :)




Napa wawan pandang bawah...?



ummi dan ayah, ala gambar gelap


Abang saya, jadi pengapit pak cik..hehe


ha..akhirnya wawan pandang depan,


Najla, yang sama tinggi dengan saya,.hehe




  • Ummi..(Nazariatul Akmar) melengkapkan hidup saya.. dari alam janin sehingga kini dan selamanya
  • Ayah.. (Mohd Janah) saya tahu ayah sentiasa sibuk. Masa untuk kelurga terhad.. tapi saya tetap sayang Ayah
  • Abang.. (Muhammad Najmi) 19 tahun, semoga dapat mencapai impian dalam diam itu
  • Saya anak kedua, (Nur Najwa) 17 tahun , semoga cemerlang SPM hehe
  • Adik..(Nur Najla) 14 tahun ,Aktif sangat, tak suka manja-manja ni...tapi baik hati
  • Wawan.. (Muhammad Najwan).. 7 tahun , adik kecil saya, geram tengok dia! hehe tapi fikiran tak macam budak-budak sangat tau.. hehe

Friday, 15 July 2011

Awak dah Sedar ke dalam Mimpi lagi?

 Hai ...
Apa kena mengena dengan mata ni?

nak tanya..cantik tak mata saya???

cepat cakap cantik!! haha

SEBENARNYA,
Hari ni saya rasa gementar gilalah!!
Memang boleh gila tau...
Yelah fikir exam dah semakin dekat..
So, kepada Nur Najwa Mohd Janah.
 Awak dah bersedia unuk menghadapi SPM or awak masih enak dibuai mimpi?? 
Alamak, nak jawab apa ni...




Tengok , diri sendiri pun tak boleh nak cari jawapan...

*






*






*






*

Ok macam ni lah. Saya memang dah lama sedar, tapi tak nak gerak je.. Aduhai....
Study sikit-sikit je,
 apa nak jadi ni??
 Bila Ummi or Si Dia tegur .. mula lah saya buat muka minta simpati.. huhu
 


 Tapi kan..tapi kan.. teknik macam ni tak jalan pun....hahaha





"So. . from today I will study very hard.. not by force, but with my consent! "




Awak boleh buat, Yes!


DENGAN KAWANKU, 

Thursday, 14 July 2011

Lie To Me

Setelah agak lama saya kebosanan dengan drama-drama korea, ..sebab apa? sebab tak ada pelakon yang saya minatlah...hahaha
kalau ada yang saya minat, confirm saya tengok!
 Jadi saya suka Drama Lie To Me!!! sebab heroinnye Yoon Eun Hye..hehe

LIE TO ME

Cerita ni mengisahkan tentang kesusahan seorang
menipu pasal dia sudah berkahwin, padahal benda tu semua 
hanyalah pembohongan semata-mata
memang susah dia nak cover sana sini..
apalah penghujung cerita ni,, :-)


Saya akan follow cerita ni kat astro One HD (393) 
Hari Rabu dan Khamis 
Pukul 9.15pm
Tapi banyak kali ulangn, nak tengok bila-bila pun boleh..

Yoon Eun Hye
yang comel





DAn saYA lovE draMA..
FULL HOUSE sangat-sangat..

Full House tetap dihati..



Katakan Kenapa?

Amboi tajuk, macam ada masalah besar pulak, sebenarnye pagi tadi hujan lebat sangat..
Saya bangun awal sebab nak pergi sekolah awal sebenarnye,...
tapi nak buat macam mana..Hujankan 1 Rahmat.
So , lamalah saya duduk depan rumah, tunggu hujan berhenti.. Si Dia pun temankan saya sekali.. hehe
teman dalam fon je lah..
Saya masih senyum dengan baju sukan sekolah ...hehe

En Nouvo Hensem saya pun kesejukan kat depan rumah..kesian dia..

dalam pukul 7 lebih baru hujan berhenti, bayangkan jarak rumah saya ke sekolah berapa Kilometer? Alamatnya , masuk sekolah lambatlah ni..
Sejuk dan Nyaman

Saya sampai sekolah pukul 8am! tepat-tepat tuuu, hahaha
Nasib baik tak kena parking En Nouvo Hensem kat luar sekolah. hehe
sebab saya senyum dekat Cikgu yang jaga pagar , sekali dia tak tahan saya pun... maksunya dia bagi saya parking kat dalam lah! hahaha kesian kawan saya Akid, kena parking motor kat luar. haha
Inilah yang dipanggil

 THE POWER OF SMILE :-)

Saya tak kata senyum tu boleh lepaskan kita daripada kesalahan, tapi boleh buat orang lain pertimbangkan tentang kesalahan kita! hehehe

LOVE,
Gadis tak kena hujan  hehehe

Tuesday, 12 July 2011

Kenali Dhalia, Farah, Faridatul,Fadzilah, Natasha

Hai!

Cuaca petang ni macam biasalah, nak kata sejuk tak,panas pun tak juga..alah,iklim khatulistiwa..  hehe

ok, petang ni saya nak kenalkan siapakah pemilik nama-nama kat tajuk tu  pulak!! yeah..jom bersorak ramai-ramai, hehe Merekalah kawan-kawanku sayang,

First, kita tengok dulu wajah kawanku yang sweet-sweet semuanya,

Dari kiri Farah,Fadzilah,saya,Dhalia,baju putih tu Faridatul dan Natasha





Nak lagi..? Ok,..







Farah,saya,Faridatul

Tengoklah,comelkan...like!


Nak lagi? tak boleh, hehe

Jom kita mulakan, saya nak kenalkan ikut abjad k..so tak ada first or last..

saya perkenalkan, 
 FARAH WAHIDAH
panggil Fara saja
Fara ni mempunyai sifat yang sangat comel dan manja..
Fara tak banyak cakap,tapi banyak ketawa..
Fara rapat dengan semua orang..Untunglah..

FARIDATUL IRDINA
sedapkan nama dia,panggil Dina
Dina sangat aktif tak dinafikan. tak boleh duduk diam
Dina suka bercakap dan banyak tanya..
Dina , senang kata dia sempoilah

NATASHA AFIKAH
boleh panggil Tasha aje
Tasha seorang yang sensitif , tapi tak menyusahkan orang lain
Tasha ada sikap kegilaan yang tak melampau
Tasha sangat caring..
Tasha punya gaya percakapan lain daripada kitorang semua..hehe

NURUL FADZILAH
panggil dia Fadz
Kulitnya Fadz cerah , muka ala-ala Cina
Fadz ada lesum pipit macam saya! hehe
Fadz pun pandai buat lawak tau
Fadz ni rileks je, tak pernah nampak Fadz gelabah

SITI NUR DHALIAH
panggil Didi
Didi ni ada bakat untuk jadi pemimpin
Didi banyak tolong kawan-kawan dalam pelajaran..
Tapi Didilah yang paling tinggi tahap kegilaannye
Didi suka ketawa , buat lawak dan sangat meriahlah Didi ni


Itulah dia kawan-kawanku..secara ringkas je, kalau nak mendalam dan lebih jelas.. 1 hari 1 malam pun belum tentu boleh siap.. hehehe

Kesimpulannya, mereka sangat baik... sayang korang sangat-sangat-sangatlahhh

Semoga Persahabatan Ini Berkekalan...


Thursday, 7 July 2011

INFOHUNT

Hai


hari ni saya join pertandingan INFOHUNT atau dalam B.Melayu JEJAK MAKLUMAT..


selama 5 tahun saya kat sekolah menengah, ini lah kali pertama saya join...


memang best, ni baru peringkat sekolah. tapi 2 kumpulan sahaja yang akan ke peringkat seterusnya, dan bertanding antara sekolah yang terlibat .


ok..so kerana tahun ni last saya jadi budak sekolah, apa salahnya kalau saya jadi sedikit aktifkan,.


dalam kumpulan saya ada 7 orang :
1. saya (ketua kumpualan) 
2. fadzilah
3. farah
4. faridatul
5. natasha
6. irfan 
7. syukri


memandangkan kumpulan kami ada 5 girls dan 2 boys , so saya mencadangkan nama kumpulan ini ialah................. B2G5 ...simple je.


macam biasa, kita nak kejar masa ..kenalah berlari  , sampai kat check point. jawab soalan yang diberikan dengan tepat!! tak boleh agak-agak..rasa-rasa or betul  kot.. 


kumpulan saya ambil semua check point dan jawab semua soalan, walaupun tak yakin, yang penting tak kosong.. hahaha


semangat berkumpulan dalam 98% tu ada. lagi 2% mana??? saya pun tak tahu,..  haha


sudah settle semua check point, dengan sepantas kilat (yeke??) kami berlari  ke garisan penamat iaitu dalam Bilik Media (yang juga tempat start) 


masa keseluruhan kumpulan kami ialah 29min , laju apa..hahaha


tapi tambah dengan penalti (1 salah, 1 minit) ..semakin banyak salah semakin bertambah la minit.. 


dan..tibalah masa yang dinantikan oleh semua kumpulan... .siapakah juara?? 


ok...bukan kumpulan kami.. sedih!! tapi tak apalah, dapat tempat ke-8 daripada 10 .. 


jadi saya balik dengan senang hati... kawan-kawan pun happy.. yang menang lagi lah happy,.. hehehe


tahniah untuk pemenang .. 2 kumpulan ni ahlinya form 6... sangat hebat la you all..semoga berjaya untuk peringkat seterusnya,........


bagi yang kalah , dapat sijil penyertaan apa.... bukan senang nak dapat sijil ..huhu 


Kami join!! tapi ni gambar larian 1 Malaysia sebenarnya,.bolehlah,.




sekian, 
Bye... 

Wednesday, 6 July 2011

Fakta Gadis April..





APRIL 

- Sangat aktif dan dinamik.
http://www.smileycodes.info


-Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal.
http://www.smileycodes.info


-Sangat menarik dan pandai memanjakan diri


-Punya daya mental yang sangat kuat 
http://www.smileycodes.info


-Suka diberi perhatian
http://www.smileycodes.info


-Sangat diplomatik (pandai memujuk kawan dan pandai menyelesaikan masalah)


-Sangat berani dan tidak berperasaan takut


-Suka adventure,pengasih,penyayang,sopan santun dan pemurah.
http://www.smileycodes.info


-Emosi cepat terusik
http://www.smileycodes.info


-Kecenderungan sifat berdendam


-Agresif kelam kabut buat keputusan
http://www.smileycodes.info


-Kuat daya ingatan


-Gerak hati yang kuat
http://www.smileycodes.info


-Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan diri orang lain
http://www.smileycodes.info


-Berpenyakit di sekitar kepala dan dada
http://www.smileycodes.info


-Sangat cemburu dan teramat cemburu


Wah!! banyak nyeeee....puas hati ke Cik Najwa? hehe 
ok lah... ni semua kajian daripada Dato' Fadzilah Kamsah ..
dan saya rasa ada yang memang diri saya.. dan ada yang langsung tak sama... 
yelah...setiap orang ada sifat semulajadi yang tersendiri.. 
Tapi saya puas hati lah,, hehe 

ini smiley untuk FAKTA 
http://www.smileycodes.info

dan yang tak ada smiley tersebut adalah auta belaka atau entah laa,..hehe


Kalau Ada Jodoh Kita Jumpa Lagi!!

bye,

http://www.smileycodes.info

comelnye..

Saturday, 2 July 2011

Jom Kita Lari..

Hari ni semua  SEKOLAH dalam Malaysia berlari...
sempena Larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia
Eh! bukan sekolah yang berlari.. tapi murid-murid .. http://www.smileycodes.infotak perlu lah cerita pasal tujuan larian ni sebab ......1 malaysia da tahu.. 

Okey nak cerita dari A to Z lah, pasal apa yang saya dan kawan buat sepanjang acara ni ,.http://www.smileycodes.info 


  1. kitorang kena beratur kat padang..http://www.smileycodes.info memang penuh la padang SMK SHAHBANDARAYA ni.. sebab budak-budak SK KAMPUNG JAWA(2) pon ada sekali.. 
  2. lepas Pn Wardatul Farha (guru kelas, ajar sub.Ekonomi asas) sudah ambil kehadiran,kenalah menadah telinga dengar beberapa kerat ucapan.tapi saya tak focus kat ucapan tu... saya lebih berminat untuk gelak ketawa dengan girls saya.. http://www.smileycodes.info(dina,fara,fadz,dhalia,tasha) hey! macam dah lama tak jumpa..
  3. haa lepas ucapan, ada aerobik pula,.. ni yang kitorang nanti-nantikan..!! terus terang lah.. saya n kawan enjoy time tu,..http://www.smileycodes.info lagu k-pop pula tu..hehe  but yang paling hyper saya,dina & dhalia je..yang lain malu-malu kucing .. http://www.smileycodes.info 
  4. selesai aerobik , kitorang pon boleh jalan,... bukan lari pon... berlenggang macam nak pergi shopping kat Jusco Bukit Tinggi..http://www.smileycodes.info 
  5. ok,..habis berjalan.. silalah duduk dalam sekolah,.. balik pukul 12.30am..http://www.smileycodes.info jangan berani balik awal.. nak kena tahan dengan cikgu disiplin ke???
  6. mula-mula ok je duduk tengok budak lawan bola sepak,bola keranjang.. lama-lama bosan juga.. haa ada maklumat tambahan ni, "masa tengok bola..saya dan girls duduk tepi padang,..bagi sokongan dan bersorak..http://www.smileycodes.infonak kata bersorak tak jugak, coz rata-rata menjerit.. sekali time saya khusyuk tengok budak lawan bola..tiba-tiba bola yang asalnya kat tengah padang, melambung ke arah saya dan girls!!http://www.smileycodes.info terkejut monyet la kitorang.. apa lagi..saya try mengelak..sekali saya yang kena.." aduhai malang lahhhhttp://www.smileycodes.info
  7. habis episod malang tu..saya cool je, tapi lama betul game ni..so,kitorang angkat punggung untuk duduk kat serambi jelah..http://www.smileycodes.info
  8. hai serambi pon ramai orang.. kat sini kitorang banyak main permainan simple tapi uji minda tau (iye-iye je)..http://www.smileycodes.info kitorang main.. apa ye namanya, saya pon tak pastilah.. contohnye; seekor katak, masuk dalam kolam,toin.. then tukar ayat jadi seekor kucing, masuk dalam sangkar, meow..http://www.smileycodes.info
  9. dan....sampai lah pukul 12.30am...boleh balik!! 


    keseluruhannya, hari ni saya puas chit-chat n gelak ketawa dengan kawan-kawan..http://www.smileycodes.info 
    hahahahaha



    There was an error in this gadget