Friday, 19 August 2011

Kenapa jadi macam ni..

 Hai , 


Ini al-kisah pada tanggal 16/08/2011 bersamaan hari selasa , pagi itu saya pergi sekolah macam biasa .. Bawak En.Nouvo Hensem saya , sampai sekolah terus parking .. 


Peristiwa bermula pada waktu balik sekolah....apabila saya buka kunci motor then saya terasa pelik semacam ,


kenapa motor ni berat sangat? nak tolak kebelakang punyalah susah..


Jadi saya tanya rakan sekelas saya yang parking motor dia sebelah motor saya ,


cuba tengok tayar belakang motor aku , ada pape ke?


Lepas tu akid kata , tak ada pape... So saya pun terus bawa motor keluar dari tempat parking slow-slow dan stop ! Saya tak puas hati , kenapa handle motor  ni susah nak kawal pula?? Sekali akid dengan motor dia sampai dekat saya , 


Eh wawa , tayar motor kau bocor la...


Ha!!! rasa nak tercabut jantung ni , memang terkejut sangat ... pertama kali tayar motor saya bocor ! Abang saya baru tukarkan tayar motor saya ... agak kecewa hati saya... (tu pun nak sedih...hehe)


Saya pun tanya akid ,


 apa nak buat ?? macam mana boleh bocor?? boleh ke bawak lagi motor ni??


Yes , saya dah tanya soalan kurang pandai... Lepas tu akid dan fittery (kawan sekelas saya juga) tolong temankan saya pergi kedai motor yang berdekatan dengan sekolah...diorang naik motor masing-masing dan follow belakang saya..


Fuh! nasib baik diorang ada sekali , kalau tak sapa nak tolong saya?? 


Boleh pula akid cakap...


Entah-entah ada orang yang minat kat kau , dia bocorkan tayar .. lepas tu dia nak tolong kau la konon... 


Hai , pandailah akid buat lawak zero dia...hehe Apa-apa pun saya ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada akid dan fittery sebab dah tolong saya ,...kalau tak tahulah saya nak buat apa...


Duit repair akid tolong bayarkan dulu....RM5 je ,..tapi saya tak boleh bayar...sebab saya tak bawa wallet , kan bulan puasa.... saya bawa i/c dengan lesen je....hehe 






apa yang saya dapat simpulkan ialah , bila jadi sesuatu kena rileks... lepas tu tanya dekat orang yang lebih arif nak buat macam mana...kan senang,... Dan jangan lupa sediakan duit yang mencukupi...kena sediakan payung sebelum hujan... kalau tak jadilah macam saya , RM5 pun tak ada dalam poket... apalah....orang naik basikal pun ada RM10 .....










macam tak sesuai je posing saya ni..haha









9 comments:

zeeck said...

huhu akid yang bocor kan kot..die da bagi clue da tu XD

Nur Najwa said...

eh,,,...tak lah... masa akid ckp macam tu , saya tau dia tajut-takutkan saya je... =D

scha said...

tulah, lain kali, bawa duit ye cik wawa =')

Nur Najwa said...

hehe lain kali confirm bawak ! =D

cayob said...

ala kasiannya...next time bawa duit awk....tak kisah puasa or tak....

Kancil 8349 said...

wah...kira pertama kali saya jumpa perempuan langsung tidak bawa duit kalau gi mana2...selalunya merekalah yang paling banyak bawa duit...hehehe...apapun, bawalah RM 50...itu pun dah cukup...nasib tu tiub je bocor...kalau tayar dia koyak...lagi pening...dan nasib juga kamu ada kawan...

Nur Najwa said...

@ cayob
hehe lain kali saya mesti bawak... dah serik ni, =D

Nur Najwa said...

@ kancil
Setakat pergi sekolah, saya memang jarang bawak duit sebab bulan puasa...hehe
ish takkan nak bawak RM50 sekali?
Tu lah...nasib baik diorang ada.. =D

hira said...

alahai. kesian dia. jangan sedih-sedih dah. chill budak comel! :D

There was an error in this gadget