Tuesday, 27 September 2011

Sarkastik ialah.....





 Hai!!
 Selamat petang blogger yang Cantik ayu ..serta yang Kacak bergaya !! kata-kata-aluan-yang-sangat-nice..
 Semua sudah makan atau minum petang ke belum???  Saya pun sudah... -.-'

 Hari ini saya begitu semangat untuk menaip! Sebab trial SPM sudah settle...cuma ada beberapa kelas yang ambil subjek fizik...belum lega..kesiannyeee. Happy tau bila exam settle awal... Hati rasa cool je..mata mintak pejam je...HEY! asyik sungghuh....hehe  Kalau exam tak abis , saya memang stress menggila..!! nasib baik tak gugur rambut ni...huhu...

 Tadi pun masa jawab paper 1 & 2 Prinsip Perakaunan..... saya gelabah jugalah... sebab-sebab-sebab... Masa tak cukup!!! saya perlukan masa tambahan! alahai-budak-ini-bagi-alasan-klise... Ikutkan setiap kali exam akaun orang kata tak cukup masa.....alasan....salah diri sendiri juga sebab tak buat latihan banyak-banyak-banyak... Ops!  ini peringatan untuk saya juga... belajar bersungguh-sungguh ye Cik Wawa Oi... okeyyyy




  Haa, tahu tak maksud SARKASTIK??? kalau tahu bagus..kalau tak tahu biar saya bagi tahu...kalau tak nak tahu....? masih perlu ambil tahu! nak makan Tauhu? cari kat kedai =.='  




  Sarkastik = kata-kata yang bersifat menyindir , bertujuan untuk menyakiti hati seseorang .

SUMBER : kamus komprehensif Bahasa Melayu




Hmmm... menyindir dan mengumpat mempunyai makna yang berbeza...  kita semua tahukan...  Walaupun kedua-dua perkataan ni amat menyakitkan hati... tapi mesti kita lebih sakit bila orang menyindir....!! 
  



Hey sabar je-lah... kenapa wujud golongan yang kuat menyindir ni?? Hidup rasa tak tenang ye bila tak buat orang sakit hatiiii.... mereka ni memang banyak idea... kalau buat teguran secara halus sebab kita ada buat salah ke....tak apalah... tapi ni menyindir sebab nak tunjuk dekat orang ramai yang dia tu sangat hebat...!  



Saya rasa awak sangat tak baik...awak tahu merendah-rendahkan kekurangan orang lain... please ubah perangai... untuk kebaikan awak juga, =)

Kepada yang pernah kena sindir, kebiasaanya kita akan diamkan diri...sebab golongan macam tu agak suka berdebat ... tahu nak menang jeee.... So , lebih baik kita doakan dia untuk berubah =)




Jangan Jadi seorang yang 'mean' ok..





     Kita bukannya sentiasa di atas....



P/S : entri hari ini tiada kaitan dengan mereka-mereka-mereka-or sesiapalah... tapi just untuk orang yang sarkastik saje.... =P





Sunday, 25 September 2011

Bini-Biniku Gangster

Hai....

Selamat Pagi semua.....


Hari ahad yang boring....huhuhu....

Tapi semalam ialah sabtu malam yang cooooollll ! Sebab pergi tengok wayang.. tu je lah yang cool...
Semalam siang-siang semua duduk rehat kat rumah.. masing-masing malas nak bersiap untuk jalan-jalan...

Sekali , masa lepas makan malam depan TV.. Ummi tanya saya.. " wawa nak tengok wayang ke??''

Aik malam-malam nak tengok wayang...?  Saya OKEY jee.. hehe

Ikut perancangan , saya nak tengok The Smurf ! memang saya lambatkan-movie 1 september baru nak tengok semalam...   -.-'


Tapi-tapi-tapi... sebab kitorang lambat.. so , The Smurf da FULL.. huhu sabar je lah..

 Tanpa berfikir panjang, saya ajak Ummi dan adik perempuan saya tengok filem Bini-Biniku Gangster..
Tayangan pukul 10.40pm.. ok la tu..









So .... inilah kesimpulan bagi filem itu...ikut pendapat saya..

Bintang : 4/5

Jalan cerita : Menghiburkan..ringan je, tak ada berat-berat..hehe.. cuma saya cepat B O S AN apabila babak belasah-belasah tu.. peninglah..haha nama pun filem komedi aksikan-apalah najwa ni...

Lagi 1..saya suka skrip filem tu...sebab ada beberapa babak buat saya tersentuh... serius nak nangis.. huhu


Lakonan : Best-Best-Best !! Yana sebagai Manja.. memang manja!! likelah.. tapi bila belakang suami , sangat ganas oooo... tu yang saya suka..hehe
Tapi saya tak like dengan Mat Saja!! Menyampah giler dengan perangai dia.. memang bagus selalu kena hentam je... =D  jahatnyee aku...
















SEKIAN>>>HABIS<<<







Friday, 23 September 2011

Coklat




macam nak menari pulak..hehe





Hey ...
Hari ni saya cuti sekolah... so, nak buat ape ye... No idea..

Oh ye,.. hari selasa lepas.. kelas saya tak ada paper.. yang hadir pun tak ramai...

Kitorang hadir banyak buat ape je... sembang-sembang macam setahun tak jumpa! Biasalah, bukan senang nak dapat peluang berborak sakan macam ni..hehe



Yang saya ingat hari tu kitorang belajar subjek Ekonomi Asas aje.. then sembang-sembang blek... haish apelah korang ni.. tak boleh ke gunakan masa yang ade untuk study ke... hehe lebih-lebih pulak ..



Lepas rehat , saya ajak kawan untuk temankan saya beli test pad kat kedai buku... time exam mesti habis tak cukup 1 buku test pad...


Sudah beli test pad.. nak kena mendaki kelas dekat tingkat 3.. ADUHAI...penat... Tapi sebelum naik kelas Amirin singgah koperasi sekolah..sebab nampak coklat...jadi berkumpul-laah kitorang depan koperasi tu..
(saya-dhaliah-amirin-fittery-akid-nasrun)


tengok coklat ...siapa boleh tahan...??? kalau budak-budak tengok coklat tu, saya jamin dorang meleleh air liur...hehe



Amirin...nak aku tolong makankan coklat tu ke...hehe
Nasrun yang kat belakang tu pun dah tertelan air liur tau...






 Dengan bangganye kitorang naik ke kelas dengan si coklat yang sodap itu...hehe









Dah sampai ke kelas...kitorang plan nak buat perkataan 5 K (5 kejora) guna coklat yang tak berapa banyak itu...hehe nasib baik cukup... =D


Dah tangkap gambar.... coklat tu diagihkan sama rata... baiknyeeeee...









The faces...of 5K...






The faces of 5K (II)














Sekian.....

Tuesday, 20 September 2011

Air Terjun Victoria



CANTIK DAN MENGAGUMKAN












 Tiba-tiba saya teringin nak menikmati suasana air terjun...!! Yes, saya suka air terjun...



Dengan rajinnya saya telah buat carian sekejap mengenai Air Terjun Paling Mengagumkan di Dunia!


INFO RINGKAS 

NAMA           : Air Terjun Victoria ( Victoria Falls )
TEMPAT       : Sungai Zambezi , Afrika Selatan 
TINGGI         : 108 meter

(Untuk info lebih lanjut sila   KLIK!  kalau lebih rajin banyak..carilah di perpustakaan..hehe  )



 Lagi gambar....








PERASAAN SAYA...

Hmm ... saya sangat kagum dengan keindahan yang tak mungkin manusia dapat cipta!

Inilah kuasa ALLAH S.W.T. ..







Lagi satu,...













Zambezi shark...
Gerunnyeee saya!!







Saturday, 17 September 2011

Rumah Terbuka Farah.. Best..




KEGEMBIRAAN









Inilah Farah..yang coomeell ..!!
Farah jemput masuk melalui tingkap! hehe



Tarikh : 16/09/2011
Hari : Jumaat


Okey... semua tunggu Gambarkan...






















JOM TENGOK !!
















Part 1 : Posing...





Pada suatu petang....saya bersiap untuk ke rumah Farah...
Farah telah menjemput rakan-rakan ...
Saya gembira apabila kehadiran saya disambut ceria oleh Farah!!















Tidak lama kemudian Fadzilah,Dhalih dan Natasha pun datang..
Mereka datang membawa sepucuk pistol untuk menembak antara 1 sama lain..
Bahaya sungguh!!













Nampaknya mereka bertiga tak jadi guna pistol..
so dorang rancang nak buat serangan tingkap dengan gaya ayu lagi menawan..











Akhirnaya saya pujuk Natasha dan Fadzilah untuk bertenang..
dan senyummmm!!









Kami pun bersalaman....Masing-masing mau jadi BFF !!
Lupakan pistol... guna 10 jari untuk bermaafan..






Sangat mesra ...terserlah kecantikan mu...
hehehe 









So sweet kan...
Tapi Dina je tak de...
Dina ada misi dengan keluarga dia...
Jadi tak dapatlah join ini Open House..








Alahai...
Gadis Ayu yang tak mungkin kita jumpa kat bandar tau.
(Kita duduk kat bandar jugak ke kawan-kawan..haha)










Farah geram dengan saya yang sedang asyik menjeling budak-budak main Ting-Ting...
Harap maklum... orang dah berat la katakan...











 Dhaliah yang happy..=D
Tengok kat tangan Dhaliah ada apa???
Ada piza home made tau....
Farah yang buat....hehe









Nuget ni pun Farah buat sendiri ...
Bak kata Farah , semua yang ada kat meja tu .. dia yang masak..
Sila percaya!!












Saya sangat lapar time ni...
Tapi nak buat macam mana.... Farah da habiskan nuget ! haha
(Asyik farah je kena...)






Natasha dan Fadzilah sweet like candy....
Kurang gula di rumah???
Sila beli kat kedai... yang ni tak boleh beli OK..








Gaya paling sopan kan...
Tak de siapa boleh lawan kesopanan kitorang!!
hehe melampu ayat tu..













Amirul Syafiq aka Kechik...
Nampak comel tak?
Comeeeellll..












Nasrun...
SIAPA Nasrun?? Kawan kitorang lah...
Putihkan...hehe











Ala Syukri... Nampak Sweet lah pakai baju pink!
lepas ni ... kaum lelaki boleh la try pakai baju pink..
Tak kelakar pun.,.






Di sini kita telah jumpa sama Akid , Fittery , Amirin , dan Nasrun !
Tengok Amirin dan Nasrun sungguh beradab,..hehe
Tengok akid dan Fittery... Boleh main-main pulak dia... =D










Heart to heart to heart....
na na na na na na na
Apalah, teringat lagu 4 minute kan Tasha...hehe










I LOVE YOU!!









Jom mengeja bersama THE LOVE G ..
Eh?? sejak bila si ..kita bagi nama dekat group ni..hehe







P/S : Ada sesetengah penerangan dekat gambar tu rekaan semata-mata je...
ada kena mengena dengan yang hidup..hehe










Part 2 :Candid..

















Happy nye Dhaliah...saya tembak kang..hehe










Memang sangat seronok datang rumah Farah,..
Kitorang kurang makan...banyak bercakap je..hehe




















Tempat kosong tengah-tengah tu... Untuk Dina tau =D











Aikk....Tak sangka kechik ni cute ek..hehe
Yang pakai baju biru tu Khairul.. kenapa pandang bawah..
Irfan... texting with who??



















Nak taip apa lagi ni... huhu naik gugur kuku ni ..haha









Apa yang khairul buat agaknye??
Saya rasa...saya rasa..
dia buat lawak kot..










......tut..tut..
No,. yang anda dail tidak dapat dihubungi sila cuba malam nanti..
hahahaha










Akhirnya!!! Saya gosok hidung...Dhaliah tak mahu kena jangkitan selsema..
Dia bertindak agresif untuk tembak telinga ...
Nasrun tak layan kerenah kitorang...
Dia focus at camera only..hehe





Penat sudah upload gegambor ni....

Puas hatiku!!












(Sorry, seperti yang diketahui umum...saya dah tutup akaun FB..
So macam biasa..ambillah pic yang korang suka okey... dengan keizinan,..hehe)















Friday, 16 September 2011

Hari Ini ; Jalan-jalan Ke??







Hari ini hari apa?

Jumaat...


Awak nak buat apa?

biasanya sekolah, tapi hari ni kan cuti..
saya nak jalan-jalan lah!!


Nak jalan ke mana?

Paris atau London pun okeykan...






 Kenapa suka sangat merepek? Sebab dah lama tak makan kerepek..tipu-tipu-tipu ..
Siapa suka cuti ? Saya suka cuti sebab tak payah bangun pagi pergi ke sekolah...!! haha pemalas rupanya.. Eh tak!! saya bukan malas tapi saya SEJUK.... saya tak tahan setiap pagi menempuh tiupan angin yang cukup dingin menusuk tulang rusuk!! Bayangkan betapa sakitnya perjalanan saya ke sekolah!! 

Dan saya sentiasa berdepan dengan RISIKO ...yelah bawa En.Nouvo Sayang tu..mesti nak laju kannn,..kalau slow...jawabnye, pagar sekolah mesti tertutup!! Motor tak boleh parking dalam! Saya takut tau nak menempuh jalan raya yang super sesak... kena mencilok sana sini... dengan pakai uniform sekolah... payahkan kehidupan saya,,... =D


 Bila dah dapat cuti ni...hmm macam boringlah pulak... 
 Oh ya!! Hari ni kawan saya... Farah.. ada buat rumah terbuka! Saya dan kawan-kawan seangkatan memang nak datang...nak makan banyak-banyak-banyak... nak ketawa banyak-banyak-banyak... nak bergambar banyak-banyak-banyak.. lepas tu balik rumah terus Upload gambar kat Blog banyak-banyak-banyak....  hehe banyak punya BANYAK kan...


 Harapan ; semoga kita happy !! =D





Saya pernah nampak rama-rama ni!!
Bintik merah tu kan....
bentuk love!
CanTik...

Tuesday, 13 September 2011

Lega Sekejap !


Saya tahu awak lega...
Tapi janganlah sampai rasa nak terjun!







Yes ! Dapat berehat seketika ....Hari esok dan khamis tak ada paper... Hari jumaat cuti sekolah....


Yes! Yes! Yes! 


Tapi.... minggu depan sambung exam....


 Dah tak lega dah!! mulalah dupp and dapp and dupp and dapp lagi... sudah...tak nak buat bunyi jantung banyak kali ! eh macam tu ke bunyi jantung... hehe sorry.... saya bukan Doktor...saya cuma seorang pesakit.. =D






 Setiap Hari Kita Senyum.. tapi setiap hari kita merungut jugak , sebab tak cukup tidur...!!
(apa-apa jelah...)






SEKIAN...

Friday, 9 September 2011

Rumah Terbuka Cikgu Farihah ... Meriah !







Sentiasa Dalam Ingatanku....









Hari ; Jumaat
Tarikh  ; 9/9/2011
Masa ; 5.30 pm - 6.30 pm
Tempat  ; Rumah Cikgu Farihah 
( Bandar Puteri )
Acara ; Rumah Terbuka
Jemputan ; Pelajar 5 Kejora 







Lagu Raya ; Bunga Api Di Hati



Untuk dapatkan mood happy... klik play !
Lepas tu tengok gambar k.. =D
















Saya sangat gembira... mereka juga gembira!!
Tanpa banyak menaip...
Saya hidangkan gambar kenangan terindah..
Saya bersama kawan-kawan..






Jom tengok!












Farah..Dina..Dhaliah..Saya(wawa) ..Tasha
(Fad tak dapat ikut)


















Dhaliah memang suka buat mimik muka kann..
oh ya!! sebelum ke rumah Cikgu Farihah kita berkumpul di rumah Dhaliah!

















Tasha yang  sangat comel-comel-comel tu...
Saya yang pipi bulat-bulat-bulat...














Dina yang stylish....
Belakang saya Akid !
















Senyum Ayu semua !!! 
Da janji pakai baju warna sama ye...

















Motif??
Suka buat lawak kan??
Bakal merindui saat-saat comel ini...

















Sekali lagi Dhaliah kacau orang...hehe















Suka gambar ni... masing-masing nak kiss saya
Saya try untuk tak ketawa... Tapi,.. tak boleh!! hehe














Ok , beratur.....dan.... Smile !















=======================================










Di rumah Cikgu Farihah...

Semua happy... Makan Mee Bandung..
Anak-anak Cikgu sangat bepersonaliti..
Kenapa?
Siapa yang datang je tahu,..hehe
Aktif!! Seronok layan kerenah budak-budak..









Ok... inilah gambar sebelum masing-masing balik ke rumah !













Ha...Dalam gambar ialah Cikgu Farihah..
Ada 2 budak kan?
Yang baju pink nama dia Hanan.
Yang Baju biru tu bakal pemain bola sepak..Zakuan nama dia...





















Wah ramai tak? hehe
Budak kecil paling depan tu nama dia Ain...Tapi suka jadi Boboboi !

Dalam gambar :  dari bawah kiri , Syawal , Irfan , Nasrun , Faiq ,
Dari kanan (Yang baju pink) Syukri , Fara , Dina , Tasha , Ustazah ,
Amirin , Saya , Akid , Dhaliah , Syafiq (with baby hanan) dan Fittery !!
























CERIA...
Sayang Semua !






Good Luck untuk SPM !






























There was an error in this gadget