Sunday, 16 October 2011

Terasa Macam nak bagi Hadiah....


Hai...

Sebenarnya ini adalah entri yang terakhir untuk beberapa bulan..kerana saya kan calon SPM 2011 :)
Semestinya semakin sibuk dengan persediaan itu dan ini...





 Saya nak ucapkan terima kasih kepada pembaca blog simple saya ni ...
 Walaupun angka follower tak lah banyak mana..... Saya tetap hargai :)








Sayang semua!







Doakan kejayaan saya ye...      http://www.smileycodes.info












NaH ! lihatlah hadiah untuk awak!!
(boleh jadi cadangan hadiah untuk Girlfriend/Boyfriend awak jgak...hehe)








Kepada yang sukakan kejutan,
Saya nak bagi kotak misteri ..
Siap dengan meow lagi :)









Buat si manis yang sangat ceria dan sukakan manisan,
Saya bagi Cupcakes!
Tapi yang rendah kalori..hehe














Penggemar novel...ada novel vintage ni..
Kat kedai buku tak jual pun...
Saya bagi penanda buku rama-rama sekali!













Set makeup serba lengkap!
Jenama CHANEL dan ANNA SUI..
Wow, kamu mesti kelihatan seperti supermodel dengan makeup ni :)









Dah penat pakai heels 5 inci?
Saya nak bagi oxford shoe...
bertambah style ... 











Suka sangat dengan Camera "besar lagi berat?"
Ha..yang ni untuk awak!
Cadangan...pakailah dress sambil snap!
Ada gayalah... :)









Suka tak hadiah kat atas?? 

Suka??

Saya pun suka! hehe

Ada sesiapa nak bagi hadiah kat saya tak?

Saya suka...kotak misteri yang ada meow tu!!  hehe











Jumpe lagi....




p/s: I love You all... Entri hari ini  sangat berwarna-warni....


p/s:  entri ni buat sakit mata korang tak..? hehe







http://www.smileycodes.info






Dimples in My cheek!



Hello..Hai..Hi..Hey... :)


 Dimple / Lesung pipit / Lesum pipit ialah sesuatu lekuk atau lubang di pipi .. lekuk itu akan 'muncul' apabila seseorang itu sedang bercakap..tersenyum... ketawa... makan..minum dan mcm2..

 Sebab ada lesum pipit secara physiology ...boleh search dekat Wikipedia :)
(saya tidak rajin nak  mengolah keterangan dalam wikipedia tu...hehe)

 Itu secara physiology....tapi dalam kes saya.. saya berlesum pipit kerana faktor keturunan...




  
 Dalam keluarga saya.. yang berlesum pipit ....ialah Ummi..Abang , Saya dan adik saya yang last... Kitorang semua ada lesum pipit di kedua belah pipi... Tapi Ayah saya tak ada lesum pipit..jadi adik saya yang ketiga , Najla pun tak ada ... Ini kira faktor genetik la kan....


 Saya ada 5 orang kawan baik..tapi antara kami berenam.. cuma saya dan Fad yang ada lesum pipit jelas di pipi. :)
Nampak tak? hehe
 Memang tak ramai yang ada lesum pipit... tapi yang ada tu, sila bersyukur :) 
Anggaplah lesum pipit itu sebuah pemanis di muka atau apa-apalah...hehe  jangan tak suka pula..
Sebab ada beberapa kes yang buat saya pelik! Kes orang "gila"..sanggup buat pembedahan semata-mata nak ada lesum pipit...huh!


 tell me why?? dah ada kulit mulus , hidung mancung , mata bundar atau dagu runcing....yang memang semula jadi... yang tak ramai orang miliki..so terimalah kecantikan tu seadanya...tak payah nak sakit-sakitkan mukalah.... 


 Boleh search kat mana-mana Dimple Surgery...dan cuba perhatikan..beberapa wajah manusia yang telah berjaya di bedah untuk buat lesum pipit... Mereka mempunyai saiz Fake dimples yang sama...memang 
bentuknye sama... 


" nampak sangat...anda buat pembedah di tempat yang sama..." =.='






 Kalau perhatikan yang semulajadi... kebiasaannya lesum pipit tu saiznya tak sama pada kedua-dua belah pipi... macam saya, sebelah kanan sangat dalam... dan sebelah kiri sangat kecil.... 


Lesum pipit tak seimbang..hehe




 Kawan saya fad pun macam tu... dan ada yang kedua belah pipi mempunyai lesum pipit yang kecil dan ada yang sebelah pipi je ada...


 Kiranya lain orang lainlah bentuk lesum pipit tu... tak lah sama je...








p/s: entri ni saya buat untuk kongsi-kongsi saje.. :P













Saturday, 15 October 2011

Hari Graduasi SMK Shahbandaraya : Part 3

Hai!
Dah tengok Part 2 kan? Jom alami pengembaraan yang cool semasa Hari Graduasi!! hehe macam gempakkan? hehe

Gambar kredit kepada : SCHA dan AFIF dan koleksi sendiri ;)








 MY GIRL !
(Dina,Dhaliah.saya.tasha.Fad dan Fara)
Sebelum masuk ballroom lebih baik rakamkan kenangan :)
























 (Dhaliah,Tasha dan saya)
Muka masing-masing sembab je...hehe























 (Dhaliah,Tasha dan Fad)
Muka mengantuk 2..hehe























(Dina,saya,Dhaliah)




























 (Ami Kj, Afif , Azrul, Faiq ,Rifdi Dan ....)
Jejaka dari kelas 5 Pluto..tapi Faiq je kelas 5 Kejora...






















beberapa student 5 Kejora
(Khairul, Nasrun , Syukri , Akid, Amirin , Mior , Irfan , Fittery dan Syakir)
Segaklah.. ;)




















Yes! inilah guru subjek Akaun kesayangan kami!
Pn.Nurul Hannan...
Kitorang yg kat atas ni... tuition dgn cikgu jgak! 






















Bersama Pn Farawati..yang sangat sempoi..tapi tegas!
Jangan gagal BM!























(Amirin , zyra , Nazirah , Cyka , Shira . Pn Farawati dan Eryza)
CHOMELL


























(Scha , Pn Warda , Eryza dan Fasya)
Pn Warda guru subjek Ekonomi...
Memang caring habis :)
Sayang cikgu!





























(Scha , Fara dan saya)
time ni tengah tunggu giliran untuk snap pic pakai jubah...























Sweet purple pink ;)

























Ye...syukri menyebok sekejap..hehe 






















Fad yg sangat baik dan manis...kitorang dapat duduk 1 meja..hehe































Couple yang manja...hehe






















(Cyka dan shira)
diorang ni suka buat mimik muka taw :P


























Bersama dengan rakan seperjuangan lagi :)
Cantik tali leher Irfan..warna pink...


























Alamak ada sekuntup bungalah....


























Wah sangat suka saat bergambar pakai jubah !!
Tau tak, kelas kitorang ada 40 orang plajar..ramainye..




















masa untuk senyum lebar-lebar!!
Buka topi...dan jangan balingggg.. hehe















Hari Graduasi SMK Shahbandaraya : Part 2




Hai...
Hari ini saya akan update gambar-gambar sepanjang Hari Graduasi ...semestinya penuh dengan gambar saya dan kawan-kawan....Sebab kamilah tetamu  yang diraikan. :P haha rasa macam besar sangat la pangkat tu...

Disebabkan....terlalu banyak sangat gambar..tapi saya nak juga abadikan didalam blog..! jadi saya letak secara 'page' untuk gambar Syok Bersama ...bukan syok sendiri ye...hehe

Okey come kawan-kawan.... kite tengok,lihat dan renung...hehe












Saya , Dina dan Fad..

macam-macamlah posing kitorang...
yang penting semuanya cun ...ehemm .




























ada tasha, shira,naz dan zyra
Yeay... da dapat sijil!!
sijil SPM je belum =.='





















kali ni ada akid,fasha n amirin juga..
wah memang dgn semua orang saya nak berambarkan?
Tapi tak tak pe...benda ni bukan selalu..hehe





















with the boyfriends..
ye mereka yang berempat ni..
ada yang kelas ICT dan Kejuruteraan..
saya? Prinsip Perakaunan .. :)









Selepas ini ada Part 3..yg lagi best!!

oh ye.., tekan  klik  untuk ke Part 1 ..





Thursday, 13 October 2011

Hari Graduasi SMK Shahbandaraya : Part 1









5 Kejora
Gambar candid Hari Graduasi..
Semuanya cantik berjubah..
(saya no.2 dari kanan..:) )






 Hai.. sudah lama saya janji nak upload gambar sempena Hari Graduasi.. tapi tak juga upload..bukan sebab malas ... Tapi masih dalam usaha mengumpulkan gambar2 terbaik, ;)



p/s: seronok sangat2 =D






Monday, 10 October 2011

Cameron highland

 Hai !!

 Hai semua =D
Rindunya ....dah lama saya tak update blog!  Bukan sebab malas... tapi masa sangat mencemburui saya, maka blog ini agak terbiar... kasihannyee...

 Tapi, saya akan menaip dengan rancak pada hari ini =D

 Pada hari sabtu 8/10/11 merupakan hari yang cukup bermakna untuk saya dan kawan-kawan.. itulah Majlis Graduasi '11...Saya akan update gambar semasa majlis tersebut berlangsung....(gambar tak formal...) masa pakai jubah , tak sempat nak snap pic! Sedih... T_T



 So... Entri tu kemudianlah...hehe



 Pada hari yang sama, saya kena bertolak ke Batu Gajah,Perak...untuk melawat Mak Cik saya yang dalam pantan...dapat baby boy =D ....(saya balik graduasi awal...huhu)

 Kemudian petang tu...dengan pantasnye, bergerak ke Cameron Highland... 3 kereta je pergi.. Bila dah berolak petang. Sah la sampai puncak malam... kebetulan hujan tak berhenti malam tu... memang saya kesejukan...

 Esok paginye, kitorang sign out hotel.. sebab nak jalan-jalan lepas tu terus balik rumah...hehe percutian yang ringkas!!



 So inilah gambar sikit-sikit masa dekat Taman Argikultur (betul ke?? ape-apelah, hehe)



Senyum cepat! saya nak snap pic awak!! 









Let's walking too the bridge....











 Kalaulah bunga-bunga ni boleh hidup kat cuaca yang panas...
 boleh tanam tepi rumah...huhu









Wah sangat indah...





nampak tak saya kat mana??





Hey ...mencacatkan view rasanye =.="





 Bunga Ros Warna Pink yang paling menawan!
Yah itu nama dia...hehe






Lovely Yellow like my dress! hehe





Temankan wawan pergi tandas..hehe 
Lepas tu kenalah pimpin dia untuk ke seberang jalan... =D




Bersama Ummi tercinta....dengan Ummi hidup saya jadi lengkap =)
Sayang Ummi sangat-sangat!






Emak(nenek) dan Ummi..
Emak kurang sihat... ='(











Ini Najla...my adiks ke-3... Wawan yang last =)






sepupu saya 3 orang tu...then Mak Lang saya, then Emak...






Comelnye wawan ni...!!! hehe






Sekian!!

 Kesimpulannya... memang best bercuti 2 hari 1 malam....kalau penat pun sikit je lah...hehe =)





There was an error in this gadget