Saturday, 5 May 2012

Kembali

Assalammualaikum...

 Pertama sekali, saya menyusun sepuluh jari ingin memohon maaf kerana telah membiarkan blog saya sunyi tanpa update terbaru. Wahai "Pretty Glossy" maaf saya ya? hee.

 Sesungguhnya saya sudah dapat satu penyakit yang famous dikalangan blogger. Penyakit apa? ..penyakit malas nak update blog...bila sign in je...otak terus lambat berfungsi,tak ada idea untuk taip apa...Hoho..adakah blogger lain pernah di serang penyakit seperti ini ke saya je yang dapat?



 Persoalannya, kenapa saya tak seaktif dulu?

1. Saya sudah tamat sekolah.
 Alasan ye...bukan , sebenarnya saya seperti hilang arah sikit lepas SPM ni..hahaha Masa sekolah dulu hidup saya sangatlah teratur. Isnin sampai Jumaat sah-sah saya sekolah, zaman sekolah tak dinafikan bahawa setiap hari mesti ada sahaja kejadian atau aktiviti yang menarik yang boleh saya kongsikan dalam blog ..Wow! zaman sekolah cukup indah dan berwarna-warni tahu. Mesti semua orang rasa macam yang saya rasa...jangan tipu ok? heee

2.Saya cari duit sendiri.
 Haaa...,maksudnya saya sudah mula bekerja pada 3/1/2012 . Nak tahu saya kerja apa? Sila Klik. Dekat entri tersebut, saya sudah mengarang dengan panjang lebarnya! Jadi masa kerja saya tidak menentu, kadang-kadang balik lewat malam .. cuti pun jarang-jarang then ....huh memamg penatlah..tapi pengalaman bekerja memang best..yang tak bestnye, gaji memang tak cukup makanlah..hahaha penat je lebih..So selepas 4 bulan bekerja..Saya pun berhenti dan menjadi suri rumah sepenuh masa.. *winking... ;-)

3.Ketandusan idea.
 Memang kering da otak saya ni, nak perah pun tak keluar apa-apa..percayalah...saya rasakan,otak jadi lembab sikit (orang pertama mengaku diri lembab) sebab saya selalu makan fast food laa...So saya dapat fikir tentang 4 perkara je..Kenyang , Sedap , Duit habis..Kerja... Itu je awak!! Tapi belanja saya bukan tanggungan sendiri ya.. Saya tak ada buat pinjaman dari sesiapa , tapi memohon bantuan daripada ayah...hahaha Belanja besar gila! Percayalah.. Terima kasih ayah * winking lebih untuk ayah .. ;-D

Dah habis da..3 perkara telah ku bongkar...

So sekarang ni sementara tunggu masa untuk sambung belajar... saya akan jadi suri rumah yang berjaya lagi bergaya ..."Ummi, biar wawa settlekan satu rumah ni...."  Satu lagi saya akan kembali ber-blogging ..Yahoo!.com cikit...hahaha


No comments:

There was an error in this gadget