Thursday, 11 August 2011

Mood Kurang Rajin... Jadi happy !

 Hmm,....

Kebelakangan ni saya menghadapi mood kurang rajin... apa nak jadi ni.... Asyik mengantuk je... balik sekolah nak cepat ... dah sampai rumah cepat-cepat baring atas katil. Tak salin baju sekolah pun .

Hari ini macam biasa juga , balik rumah memang cepat... sekali tak sempat buka pintu lagi , muncul seorang budak kecil yang comel ... eh,, Qayyum.... sejak bila budak comel ni ada ? Buka je pintu rumah... Ohh Umairah Dan Aiman pun ada... Ni anak-anak mak lang saya...

Rupa-rupanya tadi Ummi pergi rumah mak (saya panggil nenek saya., mak) lepas tu ummi nak balik rumah dorang nak ikut....Ummi pun bawa sekali.. Meriah rumah... hehe

Umairah,, main game dalam laptop ... Aiman tengok tv.... Qayyum main mainan adik saya yang kecil sekali tu,,, Najwan.... Saya tak kesah,,,, buat macam rumah sendiri pun tak pe wahai sepupu kecilku..

Sekali dalam pukul lima lebih, saya tanya ummi...hari ni tak payah la beli air kat bazar, sebab saya nak buat air bandung letak cincau... So , petang tu saya pun mencincang cincau ...lepas tu bancuh la air... tapi saya bila puasa memang tak yakin dengan air yang saya bancuh , takut manis sangat or tawar gila....

Nasib baik Umairah demam hari ni...so saya suruh dia minum air tu dan komen sikit... saya bagi kepercayaan sepenuhnya kepada budak 7 tahun ni... hahaha

Umairah masa nak rasa air tu macam teragak-agak je... dia ingat saya tak pandai buat air la tu...

Lepas tu Umairah terus angguk then senyum...dia cakap SEDAP! hahaha pandainya saya bancuh air sirap bandung cincau !! hehehe.... terus happy la saya...lebih-lebih lagi bila Umairah minum air tu banyak kali... amboi... selera ye.... =D

Lama-lama mood kurang rajin saya pun hilang,,,..

10 comments:

SoLy SoLicious said...

bestnye ade yang tukang rasa...hehehee

alepridz said...

sedapnyer sirap bandung cincau... buatkan kat alep pulak yer pasni... hehe...

JOM singgah baca entry alep..
FESYEN PELIK!

dylla abas said...

mcm nk minum bandung cincau jgk la buka puasa arini :p

Fathin Fazila Razali said...

jangan malas2 ye dik... spm tu penting. bulan puasa pun kene rajin jugak

Nur Najwa said...

hehe kat sini semua suka air bandung letak cincau ek... =D

Ok!!! saya rajin, tak nak malas lagi... =)

hira said...

sedapnya ~____~ hoho. bagi akak satu gelas! :p study untuk SPM kena rajin dik. dulu akak memang duduk dalam bilik je. peperiksaan besar je asyik jadi macam tu. hehe :D

p/s: study sorang-sorang best. tapi ikut individu juga :)

Nur Najwa said...

Raya ni jemputlah datang rumah... nanti saya hidangkan kak hira 1 jug air bandung ! hehe

Thanks kak hira...

hira said...

eh, rumah adik kat mana? macam jauh je. haha :D kalau tak salah, klang eh? uih, tak tau. haha

Nur Najwa said...

ha betul-betul...saya stay kat klang.. ada time datang la sini tau..tau..hehe

hira said...

ehem ehem. akak ada kawan dekat sana. adeh. hahaha :D tak tau lagi. macam tak sempat je. dengan study lagi nanti. huuuu~

There was an error in this gadget