Saturday, 10 November 2012

UiTM: Result Final Examination Sem(1)

 Assalammualaikum

  Semalam merupakan satu tarikh yang paling mendebarkan buat semua pelajar UiTM (Diploma, Pra Diploma dan Matrikulasi) semester 1 2012/2013. 

 Tarikh 09/11/2012 paling dinantikan sebab nak tahu result final examination la. Perasaan saya memang tak tenteram sejak habis final lagi, kalau boleh setiap kali habis jawab satu subjek saya nak terus dapat result! Gelabah tak gelabah saya masa musim exam tu??

 Tabiat buruk saya yang tak digemari kawan saya ialah.....*bunyi drum* menyemak semula jawapan yang saya tulis dekat kertas soalan di dalam bilik. Maksudnya perkara yang dah lepas tu tak elok kita toleh atau intai sebab takut menjatuhkan keyakinan diri untuk menjawab soalan exam seterusnya. 

 Apa boleh buat wawa memang macam ni.. *muka seringgit* Jadi dengan jari yang menggeletar seribu, saya pun pergi yahoo.com konon nak check melalui emel lagi best dan surprise. Tapi loading punya lama.. apa masalah WiFi dekat rumah saya ni? Salah siapa? Jari da menggeletar ni... emosi pula pagi tu..

 So lupakan emel, saya terus ke UiTM Student Portal. Haa!! Tengok laju pula loading kat sini.. Yahoo memang menggedik. Dengan penuh debaran *berapa banyak debaran daaaa* saya KLIK ...


 Alhamdulillah...... :')



Klik gambar untuk lebih jelas.





Dekan


"Saya dapat dekan!!''



 
 Keputusan yang luar daripada target saya! Sebenarnya saya tak ada target langsung... Saya memang tak percaya dan semak banyak kali.. Bila sudah confirm itu nama sendiri ..saya terus menangis tanpa henti saya tak sangka tapi dalam masa yang sama, saya sangat teruja.

 Saya terus panggil ummi, masa tu ummi baru nak solat sunat terus berlari masuk ke bilik saya. Ummi,wawa  minta maaf Buat ummi terkejut..huuu.. Ummi pun turut menitiskan air mata, Alhamdulillah saya berjaya memenuhi hasrat ummi yang mahu saya dapat keputusan yang baik. Saya bersyukur dengan rezeki yang Allah s.w.t berikan.. :')

 Ummi lagi terkejut sebab masa dekat U selalunya setiap hari ummi call saya, bertanyakan Apa wawa buat? Wawa dah study belum? Setiap kali ummi call saya akan kata tengah buat itu ini tapi belajar je belum..hehehe   Tapi ummi tahu saya suka study waktu pagi-pagi buta .. :)

 Saya harap semester 2 nanti saya dapat keputusan yang lebih baik. Saya janji tak akan main-main lagi.. Insaf.. perasaan mendapat dekan memang luar biasa bagi saya.



Musim paling busy..@ Library PETA, Machang Kelantan.

 Saya ingin ucapkan tahniah kepada kawan-kawan dari D1IMM1001D  dan juga semua!!! Akhirnya result semua baik, tak ada yang repeat subjek MGT162 kan ...*suka-suka* Jadi kita tanamkan azam untuk dapatkan Dekan untuk Semester 2 nanti ya! Bagi yang tak mendapat dekan, jangan sedih sebab usaha tangga kejayaan dan doa daripada ibu bapa yang paling penting. Jaga hubungan kita dengan pencipta kita *pesanan untuk diri dendiri juga*


 P/S; Ya, Saya tak dapat 4 flat, Grade cuma A-  ..tetapi doakan saya berjaya.. agar suatu hari nanti dapat grade A/A+ ..Aamiin..




*JUMPA LAGI*





8 comments:

Kathy Tuah said...

alhamdulillah..congrats dear ^^

Nur Najwa said...

terima kasih.. :-D

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Tahniah atas kejayaan yang yg dicapai..seronok tgk..haha
InsyaALLAH,akan dipermudahkan lg urusan s2dy dimasa akn dtg.. =D
AMIN.

R U D Y said...

Tahniah wawa ! :)

Nur Najwa said...

tq rudy... :)

Sabree Basit said...
This comment has been removed by the author.
Nur Najwa said...

terima kasih :)

Anonymous said...

You're able to do the two Ed although you needs to concentration more on your assessment web page by itself.
Look into my webpage Homesteading

There was an error in this gadget