Friday, 25 November 2011

I can speak meow... :D


Hai...
Setelah sekian lama tidak berkunjung ke panggung wayang  kerana sibuk dengan SPM (ye, last minute punye study...) ...alang-alang cuti dan minggu depan tak ada sebarang paper..
Ummi pun ajaklah kitorang adik-beradik keluar hari ni!!!  Betapa ummi memahami perasaan anak-anaknya yang bosan duduk kat rumah...hehe


 Dengan gembiranya kitorang siap-siap..untuk tengok wayang dan makan-makan .. dekat mana hotspot kitorang? tak jauh pun, kat AEON /Jusco Bukit Tinggi jela, macam biasa...tempat paling dekat dengan rumah..hehe tapi okey ape, jimat masa dan minyak kereta taw, tak kan nak tengok wayang sampai ke KLCC? depan mata ada...(tak lah depan mata sangat...)

 So, saya bagi cadangan untuk tengok filem PUSS in BOOTS... yeaay.. :)
I LOVE MEOW...



ya saya bersama ibu angsa emas :)



Jalan cerita sangat menarik!! dan padat dengan nilai moral...antaranya : -
 (1) semangat setia kawan..
 (2) kejar cita-cita dengan bersungguh-sungguh ..
 (3) membalas jasa orang yang telah menjaga kita..
 (4) ketabahan dan kecekalan menghadapi rintangan ..
 (5) berani
 (6) bijak mengatur

nak tahu pasal keseluruhan cerita? sila ke panggung wayang yang berdekatan! jangan tonton dan ketawa je... tapi ambil iktibar serta fahamilah persoalan dalam cerita ni.. :)
Tak rugi.....



Wawan jadi geng Puss , hehe







Wah! ada hero baru,...:P





 Indahnya dapat keluar rumah..hehe macam orang kena kurung pulak,..nonono.. tak ada istilah kena kurung dalam rumah ye, sebab rumahku syurgaku...kira selamatlah siapa yang tak merayau sana-sini..hehe

 oh sebelum balik kitorang ada photoshoot,..perkataan photoshoot sangat janggal untuk saya sebut dan agak kaku jari-jemari saya untuk menaip..! KENAPA?? suka hati sayalah.. :P




Taraa.. saya jumpa penguin..agak bulat itu haiwan,
adik saya kata tona baju saya sama dengan warna
badan si penguin...haha warna tak ape, 
tapi jangan cakap badan saya macam penguin
sudahhh... :(



ha nampak tak sign board tu, 
so tak payah jelaskan pasal tempat ...hehe kejam!






najla dan wawan, 
besar rumah kitakan... :)
bila kita masuk terasa macam sardin dalam tin... =.='






Inilah Ummi tercinta!!
Sentiasa nampak muda jelita youuu.. :)
Ramai kata saya cerah macam ummi...(perasannya kamu...)








Okey nampak tangan saya pegang botol  air TGV?
haa ni hadiah untuk pak cik berjanggut lebat berwarna putih
dan berpakaian serba merah tu,,..
emm santa apa ye??  (serius lupa!)




 Sekianlah.... 
 jumpa lagi yaaa...
 bye-bye-bye...




2 comments:

sergeant keroro said...

hehe, nak tengok jugak.

Nur Najwa said...

cepat-cepat tengok...tak rugi :D

There was an error in this gadget