Sunday, 27 November 2011

Sesuatu Buat Saya Terfikir ....



Okey hai...:)


Bagaimana hari dan perasaan anda?

  Seronok? Bahagia? Muram? Sedih? Bosan? Kosong?atau...gila-gila??


Setiap orang ada mood yang berbeza, mungkin hari ni Si A ceria dan Si B sedih.. Tapi esok mesti Si B dah okey sikit...Si A pula rasa bosan-gila-gila..! heeooOii bahaya.. sudahlah bosan , tambah pula gila2...Memang kritikallah macam ni..

Saya pernah juga rasa BOSAN YANG MAKSIMUM ,  sampai sakit kepala fikir cara nak hilangkan bosan tu, Ummi dan B** turut pening memikirkan cara nak buat saya rasa cool dan tak bosan! haha macam budak-budaklah perangai najwa ni...



First time saya snap pic guna Camera gemuk ni..hehe
Semua orang suka snap pic depan cermin..hehe





 Kiranya saya ni seorang yang mudah bosanlah?? betul...saya cepat jemu kalau buat aktiviti yang pasif...Ok...contohnya bila baca buku sejarah, saya ambil masa yang agak lama untuk IN ke zaman tamadun itu dan ini...Tapi saya rasa lega, sebab pagi sebelum exam sejarah ..saya baca dengan tekun bab tamadun Indus! Alhamdulillah SPM Sejarah 2011 bahagian A , soalan 1 ...keluar bab tamadun Indus!!! Bersyukur sangat tamadun china tak masuk...hihihi (susah la nak ingat tamadun china... -.- ) kesimpulannya saya SLOW , Perlahan , Lemmm ops tak nak guna perkataan itu...hehe  Yelah slow bab sejarah.... Saya tabik kepada pencinta subjek sejarah! Macam B** sayalah, hehe


 Cuba bagi saya kertas lukisan dan peralatan seni yang lain, saya dengan mudahnya mengeluarkan idea-idea ke atas kertas lukisan sehinggalah menjadi sebuat hasil seni yang molek, (perasan sungguh!) Terus terang saya minat seni!! Tapi saya tak ambil kelas seni, sebab dapat masuk kelas akaun dan ekonomi...patutnya saya boleh pindah kelas..Hmm sudah terlambat nak cerita sekarang sebab dah SPM dah pun... Lebih baik saya fokus dulu untuk paper akaun dan ekonomi ... dua subjek ni pun best juga, tak rugilah belajar sesuatu yang luar dari kemahiran kita yang penting kena berusaha bersungguh-sungguh...


Pn Nurul Hannan dan Kami geng tuition..hehe




Dulu masa form 4, saya memang tak faham PrinsipPerakaunan ni... Alhamdulillah bila form 5, saya mula selesa dan faham... Terima kasih sangat kepada Pn Nurul Hannan (guru akaun yang paling comel) , tanpa cikgu saya tak akan pandai akaun!! Cikgu buat kelas tuition malam setiap hari Isnin dan Selasa untuk bantu kitorang ..Thanks juga kepada geng tuition malam ..hehe sebab saling membantu ... Tapi saya rasa, saya akan sambung minat saya dalam seni...jika ada peluang dan rezeki...mudah-mudahan...











P/S:  Selamat Menyambut Awal Muharram....








No comments:

There was an error in this gadget