Saturday, 3 September 2011

Selamat Hari Jadi ,....Hantu Bonceng?




Hai !! 

 Semalamkan Hari Jadi Ummi saya  =D
 1 September , Ummi dah masuk 40 tahun....!
 Wah! Ummi semakin tua ...tua pada usia... tapi muka masih muda ....


Ummi senyum control ye...hehe





  Di sini saya ingin menyampaikan sedikit ucapan buat Ummi yang tercinta!


     '' Ummi... Selamat hari jadi yang ke-40 ... Wawa doakan Ummi panjang umur serta murah rezeki... Wawa jugak nak Ummi sentiasa sihat , cergas dan ceria ! Sebab , Ummikan suka bergaya... kalau tak sihat macam mana nak jalan-jalan pakai baju glamour kan? =) Dalam hidup Ummi penuh dengan dugaan serta cabaran.... Wawa tahu Ummi seorang yang kuat dan tabah ! Wawa akan teman dan jaga Ummi sampai hujung nyawa .... Ummi tahukan... Wawa sayang Ummi sepenuh hati .... ''

   Terasa nak menangis sekejap....



Ok , semalam sempena hari jadi Ummi ... Ayah ajak keluar makan dan tengok wayang... Kami on je , sudah lama jugak saya tak tengok wayang ,  semalam saya  tengok cerita Hantu Bonceng... Tajuk cerita ni funny kan.... hantu pun cantik...hehe oklah....Cerita tu ringan dan menghiburkan serata ada pengajaran di sebalik lawak pecah perut itu.... nak tahu lebih lanjut , sila ke panggung wayang berhampiran.... Oh ya , ramai tau yang tengok cerita ni... maybe boleh pecah panggung ! Tetapi itu daripada pandangan saya je...

 Kebiasaannya kalau saya tengok wayang mesti duduk sebelah adik saya , najla... Tapi memandangkan pak cik dan isteri join sekali ... tempat saya tak ada,.. sedih... jadi saya duduk baris depan sorang-sorang.. Masa masuk wayang , saya risau jugak ... siapalah yang duduk sebelah saya nanti... mintak-mintak perempuan...Nasib saya baik... sebelah saya perempuan ! Senang saya nak jerit nanti...haha harap maklumlah...tak ade tempat berlindung.... biasa kalau adik ada sebelah ... saya nyorokkan muka dekat adik.... hehe semalam saya tutup guna tangan...nasib baik cerita bukan 100% hantu... kalau tak ???


=====================================================



 Movie tu mula pukul 9pm ... makanya , saya menggedik minta Ayah bawa kitorang ke mana-mana restoran yang boleh buat perut kenyang ..hati senang... hehe Padahal perut tak lapar pun... sebab dekat rumah nenek dah buat makan-makan...hehe 


 Malas taip banyak-banyak... apa kata kita cuci mata nak?  JOM!





Inilah Ummi tercomel dan Ayah terkacak saya...






Adik kecil saya,, nama dia wawan !







Najla.. adik ke-3








Ayu kan..hehe 







Memang keluarga kecil..hehe
4 adik beradik je...








My abang... najmi nama dia... 







Ini siapa entah... tak payah tahu..hahaha








selepas makan... 
saya memang tak larat nak habiskan jus guava ni..









































Besar punya !!! hehe ( jangan hiraukan jerawat yang huduhhh itu,... sebab normal... hehe) Bye-bye.....

6 comments:

dylla abas said...

dh pegi tgk Hantu Bonceng gak..best kan cite tu..

p/s : hepi bday to ur ummi..mmg nmpk muda :)

Nur Najwa said...

Memang kelakar... =D

p/s ; Tq... Hehe sentiasa muda.. =)

hira said...

happy belated birthday to your lovely mother, my dear :)memang biasa tu dik oi. akak pun macam tu. huehue. eh, pakai contact lens eh? huuuu.. happy family!

p/s: adik kena tag! http://zahiradzul.blogspot.com/2011/09/2nd-giveaway-by-lyssasecret.html

Sharif Dez said...

Selamat Hari Lahir Ummi..


http://sharifdez.blogspot.com/2011/09/blogwalking-trafik-jatuh-menjunam.html

sergeant keroro said...

hehe, hepi belated birthday to your ummi :)

Dianaa said...

Tak tengok lagi hantu bonceng :(
Adik najwa and najwa comel! :D

There was an error in this gadget