Friday, 2 December 2011

Gembira yang keterlaluan..





 Betapa cepatnya masa berlalu..pada mulanya memang terasa masa berdetik agak lambat, biasalah selagi tak masuk pertengahan bulan, saya selalu kata "lambat lagi nak SPM.." bersenang-senang dahulu .. bila sudah bulan Jun "wey SPM tak lama lagilah! "saya dan kawan-kawan agak panik...tapi still cool je..

  Tup-tup!

 "Macam tak percaya kita ambil SPM hari ni!!" kelakar betul, saya rasa sepanjang tahun ni saya lalui macam mimpi je. memang masa berputar dengan pantaslah..nak patah balik mana boleh. Ikutkan hati saya , nak je jumpa Doreamon sebab nak pinjam mesin masa dia.. saya nak kembali ke zaman batu! Eh zaman batu dah jauh sangat, saya nak ke bulan januari .... dapat ke bulan januari pun jadilah!! hehe Berangan sungguh! dah tak nak merepek dah.. 







 Emm tak sabar pula nak habiskan SPM! hehe tapi kena sabar-sabar..jangan gopoh-gapah..siapkan kertas prisip perakaunan dan ekonomi asas dulu ye.. huhu T___T ok, kertas akaun 5/11 dan ekonomi 6/11 !  dah buat peringatan untuk diri sendiri ... Saya macam tak sabar je nak habis SPM , eh bukan macam..tapi betul-betul tak sabarlah....sebab saya tak tahan sakit pinggang duduk lama-lama dalam bilik peperiksaan padahal tak sanggup perah otak lagi..

 Lepas SPM saya buat apa ye?? Saya pun tak tahu,hehe ikut plan sementara tunggu result SPM keluar, saya nak ambil kelas menjahit saya minat sangat bab jahit ni, ikut nenek kot..coz Ummi saya tak suka menjahit.. Lepas tu saya nak ambil lesen kereta!! Yeah !! hehe lesen motosikal dah lama ada, dari form 4 lagi..jadi tak payah ambil ujian komputer lagi..hehe Lepas tu, lepas tu saya nak keluar dengan kawan-kawan dan B** saya..hehe yeke saya nak buat 3 perkara ni je??  percayalah nur najwa seorang yang ringkas..hehe jangan percaya-jangan percaya-jangan percaya !





Sebenarnya saya dah siapkan SATU senarai what-to-do-after-SPM.... Cayalah Nubhan.. :P

*Senarai-Apa-Nak-Buat-Lepas-SPM :

  1. Tidur dengan lena .. dengan hati yang gembira dan fikiran yang tenang...
  2. Jalan-jalan dengan family dan ajak B** saya sekali..hehe
  3. Main bowling dengan kawan tersayang (berenam termasuk saya) 7/12/2011
  4. Main ice skating bersama B**  :)
  5. Tengok wayang hari-hari (melampau!)
  6. Ambil lesen memandu.
  7. Ada rezeki boleh belajar menjahit..hehe
  8. Shopping? no-no-no..saya tak nak membazir dah! buat habis duit ayah saya je..hehe
  9. Baca Novel!! dah 2 tahun tak baca novel  T__T setakat baca novel sekolah je..
  10. Beli buku ilmiah..
  11. Belajar masak dengan Ummi :P
  12. Berblogging sesuka hati, dapatlah blog walking banyak2!
  13. Banyakkan senaman...takut jadi gemuk!
  14. Haaaa ramai yang nak kerja dulukan? Saya? tak tau lagi...
  15. Apa lagi???


Sudahlah, banyak betul berangan, 
tapi tak apalah kita-kita je tahu kan? hehe








2 comments:

Dylla Abas said...

wahh...banyak betul to-do-list dia ek..best2 :)

yg ke-9 tu boleh la jemput ke blog akk ye..jom baca novel bersiri kat sana (",)

happy holiday!!

Nur Najwa said...

thanks kak dylla.. :)
okey2 nanti saya datang! hehe

There was an error in this gadget