Sunday, 14 August 2011

Keroro Task

 Untuk Join klik sini ok...

Keroro minta saya untuk cerita tentang diri saya... kira kiroro nak berkenalan lah ni..hehe =)


Kad Pengenalan
Nama : Nur Najwa
T/Lahir : 20/04/2011
Status : Pelajar Sekolah Tingkatan 5
Sekolah : SMK Shahbandaraya
Kenderaan ke sekolah : Saya bawa encik nouvo hensem =D
Subjek elektif : Prinsip Perakaunan , Ekonomi Asas dan Tasawwur Islam

Blog
Mula : Jun 2011
Nama : Pretty And Dito
Kenapa? nama blog saya sempena nama dua patung beruang kesayangan saya.. =D

Personaliti 
  • Suka senyum
  • Suka cakap dengan kucing (comelnya..)
  • Lembut (family , kawan , cikgu dan jiran....rata-rata cakap saya lembut )
  • Susah nak buat pilihan , kalau dah pilih sesuatu ...saya mudah rasa menyesal .
  • Agak pemalu (betul tak tipu..)
  • Tak suka cakap kasar (memang saya tak reti langsung)
  • Suka ketawa walaupun orang tu buat lawak paling bodoh..
  • Suka jaga hati orang
  • Mudah rasa bersalah
  • Sangat takut gemuk
  • Cepat rasa bosan (izaruddin banyak layan kerenah saya hehe)
  • Cepat menangis (contohnya bila kucing saya tak balik rumah 2 hari , saya dah menagis depan rumah)
  • Sangat rapat dengan Ummi ! 

Minat
  • Shopping dekat butik nichii
  • Kasut tumit tinggi
  • Warna kegemaran mestilah pink...gray , white and yellow
  • Aktiviti lasak
  • Cakap dalam handphone lama-lama
  • Membaca
  • Jalan-jalan
  • Main bowling
  • Karoke dengan keluarga 
  • Tengok wayang genre : kelakar dan romantik sikit..
  • Kucing !!!
  • Bergambar...
  • Kumpul kad/hadiah/surat daripada semua orang..
  • Suka sangat dengan kotak yang comel termasuklah kotak kasut
  • Oh ya ! saya sayang patung beruang . Terutamanya bear daripada izaruddin bernama Pretty dan Bear saya yang kecil..saya bagi nama dia Dito.. =D
  • Suka karangan B.Malayu
  • Suka Sejarah bab perang dunia pertam
  • Dan yang terakhir mestilah minat terhadap blog !

Sekian entri Keroro task , lepas ni Tanama Task .. =)





    5 comments:

    hira said...

    personaliti tu akak suka part suka senyum, suka cakap dengan kucing, suka ketawa, suka jaga hati orang, dan mudah rasa bersalah. akak bukan pemalu. haha :D

    akak tak takut gemuk sebab akak jarang makan. kadang-kadang cepat muak =_____=

    warna favourite tu tak sama dengan akak. satu je sama, iaitu pink. haha :D

    minat yang lain sama. contohnya, aktiviti lasak, membaca, jalan-jalan, tengok wayang (kelakar & romantik), kucing, bergambar, kumpul kad/hadiah/surat daripada semua orang, sayang patung beruang, karangan BM, suka sejarah dan minat blog.

    haaaa... kan dah terlebih rajin akak taip satu-satu. hahaha :D akak ada teddy bear juga. sepatutnya 3 tapi 1 dah hilang. wuuuuu.. sedih ~____~

    Nur Najwa said...

    Wah!! Kak hira pun rajinlah... gimme five cikit ! hehe

    Kita ada banyak persamaanlah... boleh jadi kakak saya ni...hehe harap maklumlah...orang tak ada kakak kan =)

    Oh yeke.. saya pun sedih kalau bear hilang...bear tu umpama kawan baik saya dekat rumah !! =D

    hira said...

    hehe. akak ada 2 kakak dekat rumah ni. huhu. tapi tak rapat mana pun XD kalau kawan yang lebih tua, ada la pangkat akak tu dijadikan akak angkat. wah, macam tu pula kan? hoho

    teddy bear teman tidur. haha

    Iffah Afeefah said...

    wowww byk nye

    mcm segmen cr jodoh kan haha

    Nur Najwa said...

    Eh,.. bukan niat saya nak cari jodoh...yang dalam senarai tu pun belum cukup sebenarnya. hehe

    There was an error in this gadget