Friday, 12 August 2011

Apa nak jadi ?



 Hai..

Saya ada persoalan sikit malam ni ,

kenapa semakin hari saya jadi semakin letih ?  

adakah saya tertekan ?


 Sudah tak mahu banyak soalan .. buat saya jadi pening je , baru-baru ni saya berjaya menghadapi exam selama lebih kurang 2 minggu.. Alhamdulillah , semua berjalan dengan lancar walaupun setiap hari kepala bagai nak pecah.. sumbat topik bm..bi..sej..ekonomi...bla..bla...Tak apalah biar penat-penat dahulu , berlenggang kangkung kemudian =P

 Alangkah lega hati seoarang gadis ini dapat jawab soalan sejarah pasal perang dunia pertama masa exam tu , tadi dapat paper bahagian tu saya dapat skor 19/20 hey 1 markah lagi tak tahu hilang ke mana . Saya ni tak lah pandai mana , ada subjek yang saya boleh skor habis dan ada juga subjek yang buat saya ketuk kepala 2 kali ! (hey 2 kali pun cukup ok...sakit tahu,) subjek terlemah mesti matematik . Apa nak Jadi ??

 Macam biasa , saya tak nak lah menyerah kalah senang-senang je... saya tetap akan berusaha... saya akan minta bantuan daripada kawan-kawan yang hebat matematik ..mereka kena tolong saya !! hehe mereka baik.. confirm tolong ajar saya sampai faham punyalah !

 Oh... trial SPM bakal menjelma tau !! You all sebok beraya sakan... makan kuih raya kumpul duit raya melaram baju raya jalan-jalan di petang hari raya tengok movie raya dan raya raya raya !!!
Banyakkan , tanpa koma atau noktah ! Maksudnya dapat meraikan hari raya dengan hati yang paling gembiralah... Saya pun happy jugak tapi lebih banyak perasaan bimbang kot...hehe

 After trial , kami pelajar forn 5 dan upper 6 bakal menghadirkan diri untuk Majlis Graduasi di hotel mana ek?? hehe  Tak kesah la .... walaupun majlis itu sebelum real SPM saya akan enjoy juga.... Best what !

p/s ; saya penat gila-gila-gila-gila sebab tadi kemas rumah tahap paling kemas punya ! =D


Dah lama sangat tak baca novel !!!

7 comments:

H.J said...

spm buat elok2

aimie amalina said...

indahnye zaman sekolah..
hee..
gud luck taw!
belajo ajen2 =)

Nur Najwa said...

@ H.J
Terima kasih tau.... =D

@ aimie amalina
Tak lame lagi nak tamat dah zaman sekolah saya.. =(
Terima kasih tau... =D

hira said...

ehem ehem. 19/20? pandainya~! haha :D akak setakat boleh capai A je. tak ada sampai hebat macam tu. hoho.

matematik adalah subjek favourite akak! lagi-lagi mathematics modern. additional mathematics no 2. haha :D

goodluck tau dik! buat sebaik mungkin. akak pun raya tak lama. nak masuk U dah. tak tau still update blog ni ke tak. huuuu..

graduate eh nanti? best tau! :D

Nur Najwa said...

Wow kak hira hebat maths la.. Saya maths memang aduhai...

Congrats Kak hira. , Tp update la lagi.... Rindu tau,,...

Nur Najwa said...

Wow kak hira hebat maths la.. Saya maths memang aduhai...

Congrats Kak hira. , Tp update la lagi.... Rindu tau,,...

hira said...

insya Allah. hehe :D

There was an error in this gadget